Κορονοϊός: Επεσαν στα 10.858 τα νέα κρούσματα
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.270.
Ανησυχία προκαλούν οι θάνατοι από κορονοϊό που παραμένουν σε υψυλά επίπεδα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10.858 κρούσματα καθώς και 76 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 349 διασωληνωμένοι ασθενείς.
Xθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15.044 κρούσματα καθώς και 73 θανάτους. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 358 διασωληνωμένοι.
Ολόκληρη η έκθεση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.858. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.137.714 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.270(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.968 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 207 (57.66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (42.34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.496 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 382 (ημερήσια μεταβολή -3.05%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 404 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από: Thetoc.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
MLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας
Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί έχει γίνει viral o πρωθυπουργός του Καναδά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά μίλησε στο Νταβός με τρόπο που σπάνια ακούμε από εν ενεργεία ηγέτες. Μια ομιλία που έσπασε τη διπλωματική ρουτίνα και άνοιξε δύσκολες συζητήσεις.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΜία πρώτη ματιά στο νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων της Allwyn
Μοντέρνα καταστήματα, συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά οικεία διάδραση και περιβάλλον επιφυλάσσει η μετάβαση του δικτύου ΟΠΑΠ και PLAY στην εποχή της Allwyn.
Τι κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον του Τραμπ για τη Γροιλανδία
Γιατί ο Τραμπ θέλει οπωσδήποτε την Γροιλανδία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εμμονική απαίτηση.
Καρυστιανού και αμβλώσεις: 30 από τα πιο δημοφιλή σχόλια στα social media
Ήταν αναμενόμενο να γίνει χαμός με την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή.
