Οι Ουκρανοί κάνουν τατουάζ για τον πόλεμο

Για να θυμούνται για μία ζωή τι περνούν κατά τη διάρκειά του.

Για τους Ουκρανούς, η φετινή άνοιξη δε θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες. Είναι μια άνοιξη γεμάτη βία, θάνατο και τρόμο. Καθώς οι άνθρωποι γύρισαν πίσω στο Κίεβο αφού τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους να το καταλάβουν, οι tattoo artists παρατήρησαν μια αυξανόμενη ζήτηση για τα τατουάζ που αποτιμούν φόρο τιμής σε αυτήν την άνοιξη, η οποία χαρακτηρίζεται από τραγωδία και βία.

Από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος, όλο και περισσότεροι πολίτες αποτυπώνουν στο σώμα τους την κατάσταση που βιώνουν. Κάνουν τατουάζ με αντιαρματικούς πυραύλους και κοκτέιλ μολότοφ.

"Ήθελα να απαθανατίσω αυτή τη στιγμή", είπε η Mariika, μια καλλιτέχνης τατουάζ που τώρα έχει έναν σκαντζόχοιρο κατά των αρμάτων στο πόδι της και μια βόμβα μολότοφ στο χέρι της. Η Mariika είναι μια καλλιτέχνιδα από το Κίεβο. Δεν έφυγε στιγμή, έζησε τις πρώτες επιθέσεις, τους βομβαρδισμούς – τα πάντα. Μίλησε στον Guardian κι εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει τατουάζ τη μολότοφ στο χέρι της και τον αντιαρματικό σκαντζόχοιρο στο πόδι της. 

"Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Η γιαγιά μου ήταν παιδί του πολέμου, αλλά οι ιστορίες της έμοιαζαν τόσο μακρινές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα κρυβόμουν στο υπόγειο για να σωθώ από τις βόμβες"

Μία πρωτοβουλία για καλό σκοπό

Συνεργάστηκε με άλλους tattoo artists για μία φιλανθρωπική εκδήλωση σ’ ένα κλαμπ, το οποίο έπαψε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο. Από εκείνο το ένα βράδυ, μαζεύονται εθελοντικά σε τέτοιες σκηνές και ετοιμάζουν κοκτέιλ μολότοφ, οργανώνουν την αντίσταση και ετοιμάζουν συστήματα καμουφλάζ.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης