Κορονοϊός: 4.388 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορονοϊού και την εξέλιξη της πανδημίας.

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είναι σε ύφεση με τον αριθμό των διασωληνωμένων να είναι σε φάση αποκλιμάκωσης, μετά από αρκετό καιρό, ενώ πτωτικά κινείται και ο δείκτης των θανάτων. Μόνη παραφωνία ο αριθμός των επαναλοιμώξεων, με τον φόβο για νέα μεταλλαγμένα στελέχη, και μάλιστα υπερμεταδοτικά, να παραμένει.

Η πιο πρόσφατη εικόνα για την πανδημία

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.388. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 29. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 178.

Κορονοϊός: 4.388 νέα κρούσματαiStock

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.388. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.384.982 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 439 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 128.319(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.521 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι και νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 178 (66.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 94 (52.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (47.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.646 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 118 (ημερήσια μεταβολή -4.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 116 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.