Ρώσοι χάκερς ετοιμάζονται να σαμποτάρουν τους Ουκρανούς στη Eurovision

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτοι έχουν αποκλειστεί από τη διοργάνωση και οι δεύτεροι εμφανίζονται ως το απόλυτο φαβορί για φέτος.

Ρώσοι χάκερ απειλούν τη νίκη που, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει η συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οι φόβοι για μια κυβερνοεπίθεση αυξάνονται, καθώς όπως μεταδίδει η Daily Mail, ομάδα χάκερ υπέρ του Πούτιν ετοιμάζεται να σαμποτάρει την πιθανότητα νίκης της Ουκρανίας χτυπώντας και παραλύοντας τους σέρβερ που θα συλλέγουν και θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, για τους Ρώσους χάκερ του κυβερνοχώρου Killnet που σχεδιάζουν να "χτυπήσουν" στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού που διοργανώνεται στο Τορίνο στη βαριά σκιά του πολέμου της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Kalush Orchestra που συμμετέχει με το τραγούδι "Stefania", θα "τονώσει το ηθικό" των Ουκρανών. "Για τη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε νίκες με κάθε τρόπο".

Η Killnet φέρεται να έχει σχέδιο παγώματος των online διακομιστών των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. Το folk-rap συγκρότημα Kalush Orchestra έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία ενώ η ρωσική συμμετοχή έχει αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram με το λογότυπο της Eurovision, ο Killnet έγραψε: "Δεν μπορείτε να ψηφίσετε διαδικτυακά".

"Ίσως για όλα να φταίει η επίθεσή τους στο λειτουργικό σύστημα DDOS", όπως γράφει η Daily Mail.

Τι απαντά η Eurovision

"Κάθε χρόνο το σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας για την προστασία της συμμετοχής του κοινού από εξωτερικές παρεμβάσεις", δήλωσε εκπρόσωπος της Eurovision. "Φέτος δεν είναι διαφορετική περίπτωση".

Τι εξοργίζει τους Ρώσους στο τραγούδι των Ουκρανών

Στο τραγούδι "Stefania" ακούγονται οι στίχοι: "Θα γυρίζω πάντα σε εσένα από κατεστραμμένους δρόμους", τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει συμβολική διάσταση για τους Ουκρανούς κι ενώ αναφέρεται στη μητέρα του τραγουδιστή του συγκροτήματος, η Stefania του τραγουδιού είναι πια για τους Ουκρανούς η "μάνα-πατρίδα".

Κυβερνοεπιθέσεις με ανάληψη ρωσικής ευθύνης στην Ιταλία

Φιλορώσοι χάκερ έχουν κάνει επιθέσεις στους ιστότοπους πολλών ιταλικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Γερουσίας, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA την Τετάρτη. Η Killnet ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μετέδωσε η ANSA, η οποία είχε επίσης στόχο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS) και το Automobile Club d'Italia, την εθνική ένωση οδηγών.

Οι ιστότοποι της Γερουσίας, της άνω βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου και του ISS ήταν ξανά online στις 20:00 (6 μ.μ. GMT). Μια ώρα νωρίτερα, ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε αυτά. Η πρόεδρος της Γερουσίας Elisabetta Casellati είπε στο Twitter ότι η επίθεση χάκερ δεν προκάλεσε καμία ζημιά, ωστόσο σημείωσε ότι "πρόκειται για σοβαρά περιστατικά, τα οποία δεν πρέπει να υποτιμηθούν", έγραψε.

Πηγή στην ιταλική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είπε ότι συνεργάζονται με τις επηρεαζόμενες διοικήσεις για την αποκατάσταση των ιστοσελίδων, προτείνοντας "τα πρώτα κατάλληλα τεχνικά αντίμετρα".

Στα τέλη Μαρτίου, η ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane (FS) διέκοψε προσωρινά ορισμένες υπηρεσίες πώλησης εισιτηρίων φοβούμενος ότι είχε γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Τον Απρίλιο, το υπουργείο οικολογικής μετάβασης δήλωσε ότι έπρεπε να κλείσει όλα τα συστήματα πληροφορικής του λόγω εξωτερικών απειλών.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear