Κορονοϊός: 2.235 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα σήμερα Δευτέρα.

Τάση ήπιας αποκλιμάκωσης σημειώνει η πανδημία του κορονοϊού στην επικράτεια. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, καθώς επιδημιολογικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που επιτρέπεται η χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και παράλληλα βρισκόμαστε σε επίπεδο που γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, δηλαδή συνειδητής τήρησης των μέτρων προστασίας όπου χρειάζεται.

Η πιο πρόσφατη εικόνα για την πανδημία

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.235 κρούσματα, 258 επαναλοιμώξεις, 21 θανάτους και 151 διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.235. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.422.233 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Κορονοϊός: 2.235 νέα κρούσματαiStock

Επαναλοιμώξεις και θάνατοι

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 258 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 132.244(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.711 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 2.385 τα νέα κρούσματα - 11 οι θάνατοι και 156 οι διασωληνωμένοι.

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.