H Olivia Newton-John ήταν ένας δυνατός άνθρωπος

H ζωή της σταρ του ‘Grease’ ήταν μια έμπνευση δύναμης.

Γράφει: Esquire Editors 09 Αυγούστου 2022

Η Olivia Newton-John έφυγε από τη ζωή μετά από μια μακρόχρονη πάλη με τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών.  Ο σύζυγός της , John Easterling έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της, αναφέροντας ότι πέθανε τη Δευτέρα το πρωί γαλήνια ενώ βρισκόταν στο ράντσο της στην Νότια Καλιφόρνια μαζί με φίλους και την οικογένειά της. "H Dame Olivia Newton-John πέθανε αυτό το πρωί στο σπίτι της στην Νότια Καλιφόρνια περιτριγυρισμένη από φίλους και την οικογένειά της. Περιμένουμε ότι όλοι θα σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή", ανέφερε η ανακοίνωση.  

Η Newton-John είχε γεννηθεί στο Cambridge της Αγγλίας στις 26 Σεπτεμβρίου 1948. Ο πατέρας της υπήρξε βρετανός κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η μητέρα της ήταν κόρη του Γερμανού νομπελίστα, Max Born, που είχε φύγει με την οικογένειά του από τη χώρα όταν ανέβηκαν στην εξουσία οι Nazi το 1933. Το 1954, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αυστραλία.

Ο καρκίνος

Η Olivia είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 1992 και ξανά το 2013 αλλά τότε είχε επιλέξει να μην μιλήσει ανοιχτά. Όταν όμως το 2018 ο καρκίνος επέστρεψε, μίλησε δημόσια για την απόφασή της να το καταπολεμήσει. Η ηθοποιός υπήρξε έμπνευση για πολλούς ανθρώπους όταν αποφάσισε να μοιραστεί την προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού. Πουλώντας memorabilia από το σετ του ‘Grease’ κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα και να ιδρύσει το ‘Olivia Newton-John Foundation Fund’ για την έρευνα φυτικών φαρμάκων για τον καρκίνο.

To 2019 είχε μιλήσει για την μάχη της με τον καρκίνο αλλά και τη μεγάλη αγάπη που είχε για τη ζωή. Όπως είχε πει στο CBS "Έτρωγε πολύ από τη μέρα μου και μετά από λίγο αποφάσισα ότι πρέπει να απολαμβάνω τη ζωή οπότε θα φάω ένα μπισκότο εάν το θέλω", προσθέτοντας πως "επειδή η χαρά της ζωής και η καθημερινότητα πρέπει να γίνει μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης. Έχω διαλέξει να είμαι ευγνώμων και να νιώθω καλά για τα πράγματα γιατί η άλλη πλευρά δεν είναι και τόσο καλή". Η σταρ είχε αποκτήσει μια κόρη, την Chloe Lattanzi.

Η συνέχεια στο HarpersBazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear