Έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου άφησε την τελευταία της πνοή στο Κάστρο του Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 08 Σεπτεμβρίου 2022

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, επιβεβαιώθηκε πως η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ύστερα από ξαφνική επιδείνωση της υγείας της την περασμένη Τετάρτη, η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, που υπήρξε στον βρετανικό θρόνο για πάνω από 70 χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή στο Κάστρο του Μπαλμόραλ.

Η επίσημη ανακοίνωση 

"Η Βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ αυτό το βράδυ και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο την αυριανή ημέρα", ανέφερε η ανακοίνωση.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η μονάρχης αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε τεθεί πολλές φορές υπό ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ωστόσο η υγεία της είχε βελτιωθεί. Μάλιστα, η εμφάνισή της στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια βασιλείας της τον περασμένο Ιούνιο έδιωξε τις αμφιβολίες του κοινού σχετικά με την υγεία της. Δυστυχώς, όμως, στις αρχές του Σεπτεμβρίου η μονάρχης δεν τα κατάφερε. 

Στο πλευρό της βρέθηκε η οικογένειά της, αφού με την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασής της, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward έσπευσαν στο πλευρό της. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Στέφθηκε σε ηλικία 25 ετών, αφού διαδέχθηκε τον πατέρα της, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του Βασιλιά Γεωργίου, μαχόμενος τον καρκίνο. 

Από: MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear