
Οι χρήστες κάνναβης δεν θέλουν να καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο στο παριζιάνικο μετρό
Το χάρτινο εισιτήριο του παριζιάνικου μετρό έχει το "ιδανικό πάχος και το τέλειο πλάτος", ενώ αποτελεί σύμβολο της Πόλης του Φωτός.
Το μετρό του Παρισιού καταργεί τα χάρτινα εισιτήρια έπειτα από 120 χρόνια μεταφέροντας τον υπόγειο της γαλλικής πρωτεύουσας σε ένα ανέπαφο μέλλον, αλλά προκαλώντας θλίψη στους λάτρεις της Πόλης του Φωτός. Πέρα από τη βασική του χρήση, το εισιτήριο του μετρό έδωσε έμπνευση σε καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και τραγουδιστές, λειτούργησε ως σημειωματάριο για έκτακτες περιπτώσεις και κυρίως ως σελιδοδείκτης.
"Καθώς εξαφανίζεται το εισιτήριο, εξαφανίζεται και ένα μέρος της ζωής μας", λέει ο Γκρεγκουάρ Τονά, συλλέκτης και συγγραφέας ενός βιβλίου με την ιστορία του εισιτηρίου του μετρό. "Το εισιτήριο του μετρό είναι μέρος του πώς απεικονίζουμε το Παρίσι", σημειώνει ο ίδιος.
Η συνέχεια στο WomanToc.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τσεκάροντας την 'Πύλη της Κολάσεως' στο Τουρκμενιστάν
Μία "φλεγόμενη πύλη" από μεθάνιο καίει στην έρημο του Τουρκμενιστάν για περισσότερα από 50 χρόνια.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΗ απίστευτη 'προφητεία' του Δημήτρη Μαύρου για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ
Τον περασμένο Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB είχε περιγράψει ένα προφίλ που ομολογουμένως, κάτι μας θυμίζει.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΓιατί τα $9 τρισ. χρέος του Πεκίνου είναι (και) παγκόσμιο πρόβλημα
Οι οικονομολόγοι έχουν στα χέρια τους ένα πρόβλημα "τύπου Lehman".
Μία μίνι μετάφραση των ανακοινώσεων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Με δύο παρεμβάσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την κάλυψη των ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Και ξαφνικά, όλοι στις ΗΠΑ μιλούν ανοιχτά για εξωγήινους
Ολοένα και περισσότεροι πιστεύουν στην ύπαρξή τους και επενδύουν χρόνο και χρήμα σε σχετικές έρευνες. Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;
Γραφει Γιαννης ΣπανοςO Στέφανος Κασσελάκης (ξανα)τρεντάρει στο Twitter
Το Twitter είχε πολλά να πει για την επικράτηση του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.
Γραφει Νικη Κοντομηνα