Εθνικιστικό παραλήρημα Medvedev για όσους έφυγαν από τη Ρωσία

"Δειλοί και προδότες όσοι έφυγαν από την Ρωσία για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία".

Γράφει: Esquire Editors 04 Νοεμβρίου 2022

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των χιλιάδων Ρώσων που έχουν φύγει από τη χώρα για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τους "δειλούς προδότες".

Η Ρωσία είναι "πιο ισχυρή και πιο καθαρή" χωρίς αυτούς, έγραψε στο Telegram, με την ευκαιρία της Ημέρας της ρωσικής Ενότητας, που εισήχθη από τον πρόεδρο Vladimir Putin το 2005 σε ανάμνηση μιας νίκης το 1612 εναντίον των πολωνικών δυνάμεων εισβολής.

"Εγκαταλειφθήκαμε από φοβισμένους ανθρώπους, που ανησυχούν για τον εαυτό τους". "Δειλούς προδότες και πλεονέκτες αποστάτες που διέφυγαν προς μακρινές περιοχές, αφήνοντας τα κόκαλά τους να σαπίσουν στο εξωτερικό", δήλωσε ο στενός σύμμαχος του Vladimir Putin.

Πόσοι εγκατέλειψαν τη Ρωσία

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διέφυγαν από τη χώρα όταν ο πρόεδρος Vladimir Putin ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Ένα δεύτερο κύμα έφυγε όταν ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αφότου το Κρεμλίνο έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, ο 57χρονος Dmitry Medvedev διατυπώνει όλο και πιο αντιδυτικά μηνύματα μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Dmitry Medvedev ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020 ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος του πανίσχυρου ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.