Η κακοκαιρία Barbara θα κάνει τα δικά της μέχρι την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Meteo, η κακοκαιρία "Barbara" θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7/2 με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα.

Γράφει: Esquire Editors 06 Φεβρουαρίου 2023

Η κακοκαιρία "Barbara", η οποία επηρεάζει από την Κυριακή κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7/2 με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς επίσης με βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο.

Παράλληλα, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Όσον αφορά το εκτιμώμενο ύψος χιονιού, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, για την περίοδο από το απόγευμα της Κυριακής έως και την Τετάρτη:

  • - Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10-30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40-60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20-40 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.
  • - Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
  • - Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 - 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας (6/2):

Χιονοπτώσεις

Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Μαρουσάκης: Πότε θα κορυφωθεί η χιονιοκαιρία

Νέα ανάρτηση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας "Barbara" στην Αττική, έκανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης, "τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι". Ολόκληρη η ανάρτηση Μαρουσάκη παρακάτω.

"Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους. Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.