Εκατοντάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία

Κραυγή αγωνίας από τη UNICEF για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Γράφει: Esquire Editors 16 Φεβρουαρίου 2023

Εκατοντάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και εκατομμύρια άλλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, τόνισε χθες Τετάρτη το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου του 2022 και του Ιανουαρίου του 2023, τουλάχιστον 438 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 842 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες, τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στην Κολονία το παράρτημα της UNICEF στη Γερμανία. Τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και οι νάρκες σε αχανείς τομείς της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων άλλων, συνέχισε.

Τι αναφέρει η έκθεση

Παράλληλα, αναρίθμητες οικογένειες χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας της καταστροφής υποδομών. Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά και νέοι χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ περίπου 16 εκατ. άνθρωποι στη χώρα δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε αποχετευτικά δίκτυα, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά και οι νέοι στην Ουκρανία να μετατραπούν σε χαμένη γενιά", ανέφερε ο Georg Graf von Waldersee, ο πρόεδρος του παραρτήματος της UNICEF στη Γερμανία.

Πρέπει να προσφερθούν ασφαλής πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε υπηρεσίες υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, ενώ στα παιδιά και στους νέους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να μορφωθούν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

'Έφυγε' από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Παναθηναϊκό Κίνημα, για πράσινη νίκη στις εκλογές

Το "Παναθηναϊκό Κίνημα" θα βρίσκεται ανάμεσα στα ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πέντε αβεβαιότητες για τις τράπεζες που διέλυσαν οι εκλογές

Τι σημαίνει για τις τράπεζες το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα στενά όρια του οικονομικού διαζυγίου ΗΠΑ - Κίνας

Το νέο μότο Ευρώπης και ΗΠΑ έναντι της Κίνας είναι το de-risking.

Κάτι τρέχει με την περιουσία του Bernard Arnault

"Τρίζει" η (πρώτη) θέση του στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η δολοφονία του George Floyd άλλαξε τον κόσμο

Τρία χρόνια μετά, άνθρωποι στην Αμερική και αλλού στον κόσμο συνεχίζουν να μη μπορούν να αναπνεύσουν. Κάτι όμως έχει αλλάξει.

Γραφει Γιαννης Σπανος