Πενταετής κάθειρξη στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση revenge porn

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως το Εφετείο, συνεπώς θα μείνει εκτός φυλακής με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Γράφει: Esquire Editors 20 Νοεμβρίου 2023

Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε ο πρώην παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη, για τη δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού με προσωπικές στιγμές με την πρώην σύντροφό του.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για κακούργημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Thestival.gr, η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές με πρώην ερωτική σύντροφό του, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, ωστόσο, είχε διακοπεί για σήμερα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Τι είπε στην απολογία του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Να σημειώσουμε ότι στην απολογία του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ζήτησε συγγνώμη από την καταγγέλλουσα, πρώην σύντροφό του, για τη δημοσιοποίηση του υλικού με τις προσωπικές τους στιγμές.

Στην απολογία του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ζήτησε συγγνώμη στην καταγγέλλουσα, αποδεχόμενος την πράξη του. Όπως ισχυρίστηκε μέσα στο δικαστήριο, έχει ακόμα αισθήματα για την καταγγέλλουσα, ενώ στο ερώτημα που τέθηκε από την έδρα για τους λόγους για τους οποίους διέσυρε την πρώην σύντροφό του, η απάντηση ήταν πως ντρέπεται για αυτό, όμως επίσης ντρέπεται και για τον δικό του διασυρμό.

Ισχυρίστηκε ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι είχε ένα "πάθος" λόγω διαταραχής ψυχικής υγείας που τον οδήγησε σε αυτό που έκανε.

Να τονίσουμε ότι για την παραπάνω υπόθεση ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

Να σημειώσουμε ότι σε βάρος του εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις με ανάλογο ποινικό περιεχόμενο για τις οποίες ο πρώην παρουσιαστής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Από: TheToc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Άρση απορρήτου στις επικοινωνίες για να βρεθεί ο δολοφόνος του χάσκι στην Αράχωβα

Tο άτυχο ζώο μετά το θάνατό του πετάχτηκε μέσα σε σακούλα σε χωράφι, όπου βρέθηκαν οστά και μέρος του σώματος του.

Οι επτά ώρες του Erdogan στην Αθήνα

Οι συμφωνίες με τον Μητσοτάκη, η επίθεση φιλίας και η φράση "κλειδί".

Η λίστα των '30 κάτω των 30' στον χρηματοοικονομικό τομέα

Περιλαμβάνει άτομα από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το fintech και τα κρυπτονομίσματα.