Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός

Τι συμβαίνει με τους αμάχους;

Γράφει: Esquire Editors 04 Δεκεμβρίου 2023

"Σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας" επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός μετά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ με στόχο την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός επεκτείνει την χερσαία επίθεση σε κάθε σημείο στη Γάζα και υπογράμμισε ότι θα φτάσουν οπουδήποτε επιχειρεί η Χαμάς.

Ο Χαγκάρι αποκάλυψε επίσης ότι ο διοικητής του τάγματος Σάτι της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο, ο διοικητής της Χαμάς "ηγήθηκε στις μάχες στην περιοχή Σάτι και υπό τις διαταγές του πραγματοποιήθηκαν τα σχέδια για επιδρομή στο Ισραήλ κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου".

"Κάνουμε παρακολουθήσεις όλο το εικοσιτετράωρο για να εντοπίσουμε την ανώτερη ηγεσία της Χαμάς στη Λωρίδα. Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν κάθε ένα από τα στελέχη αυτά", δήλωσε ο Χαγκάρι.

"Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή μας κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα", δήλωσε από την πλευρά του και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί.

Ανακάλυψαν πάνω από 800 τούνελ - Κατέστρεψαν 500

Τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εξάλειψαν 500 από τα 800 και πλέον φρεάτια που ανακάλυψαν στις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς που βρίσκονται κοντά ή κάτω από νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδικές χαρές και τζαμιά.

Κάθε φρεάτιο της σήραγγας και κάθε όπλο που βρίσκουμε είναι μια περαιτέρω απόδειξη του πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί σκόπιμα τους κατοίκους της Γάζας για την τρομοκρατική της ατζέντα εναντίον των Ισραηλινών.

Ο ισραηλινός στρατός "επέβαλε τροποποιήσεις" στα επιχειρησιακά σχέδια του για μειωμένες απώλειες αμάχων

Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν την Πέμπτη, όταν ο υπουργός είπε στο Ισραήλ ότι έπρεπε να εξασφαλίσει πολύ μειωμένες απώλειες αμάχων στη συνεχιζόμενη επίθεσή του στη Χαμάς στη Γάζα, το IDF "ενημέρωσε" και "επέβαλε τροποποιήσεις" στα επιχειρησιακά σχέδιά του. Αυτό δήλωσε Ισραηλινός διπλωματικός αξιωματούχος στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 12 του Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ πρέπει:

-Να ορίσει πολλαπλές ζώνες ασφαλείας στη νότια και κεντρική Γάζα για τους αμάχους για να αποφύγουν τις μάχες,

-Να αποφύγει τη στόχευση "κρίσιμων για τη ζωή υποδομών", όπως νοσοκομεία, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, και

-Να ελαχιστοποιήσει τον εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας.

"Δεν αγνοούμε τα σημεία που μας αναφέρθηκαν από αμερικανικής πλευράς, και αυτό θα γίνει σαφές τις επόμενες ημέρες", φέρεται να είπε ο αξιωματούχος στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις στη Χαν Γιουνίς καλώντας πολίτες να εκκενώσουν προς περιοχές ακόμη νοτιότερα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαν Γιούνις βρίσκεται στη ζώνη πυρός, επισημαίνεται και οι εντολές εκκένωσης καλούν τους Παλαιστίνιους να κινηθούν νότια προς τη Ράφα ή νοτιοδυτικά προς τη θάλασσα.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι το Ισραήλ αποφάσισε επίσης να διατηρήσει την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα στα ίδια επίπεδα όπως κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας. Ανέφερε ότι ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν σημαντικά την ανθρωπιστική βοήθεια —συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και αερίου.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην πιο πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρουσίασαν τις απαιτήσεις ως "ένα είδος προϋπόθεσης για να συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων του Ισραήλ πρέπει να γίνει σαφές ότι σε όλα τα σχέδια λαμβάνεται υπόψη ο άμαχος πληθυσμός.

Παλαιστίνιοι: 700 νεκροί μέσα σε 48 ώρες

Η ανθρωπιστική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 160 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό εξαώροφου κτιρίου στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια και ενός ακόμη στόχου.

Για 700 νεκρούς το τελευταίο 48ωρο μιλούν παλαιστινιακές πηγές, με το 70% των απωλειών, γυναίκες και παιδιά. "Δεν μπορώ να βρω λόγια αρκετά δυνατά για να εκφράσω την αγανάκτηση γι’ αυτό που βλέπουμε", δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στο X, πρώην Twitter, απαιτώντας "Κατάπαυση του πυρός ΤΩΡΑ".

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.