Οι διαδικτυακές απάτες εκτοξεύουν το εμπόριο λευκής σαρκός
Η εγκληματική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο δυστυχώς, έχει πολλές μορφές.
Οι διαδικτυακές απάτες που στρατολογούν ανθρώπους μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας φαίνεται πως έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα από την πανδημία κι έπειτα. Οι απατεώνες εξαναγκάζουν με τη βία απλούς ανθρώπους να εργαστούν σε τεράστια εγκληματικά δίκτυα, όπως αναφέρει η Ιντερπόλ, η παγκόσμια αστυνομική δύναμη που εδρεύει στη Γαλλία, στην πρώτη της επιχείρηση που είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο φαινόμενο.
Η Ιντερπόλ δήλωσε ότι εντόπισε τα περισσότερα κέντρα διαδικτυακής απάτης, στα οποία άνθρωποι -μερικές φορές ανήλικοι- αναγκάζονται να συμμετάσχουν σε εγκληματικές ενέργειες, στη Νοτιοανατολική Ασία, ξεκινώντας από τις Φιλιππίνες, αλλά πολλά από αυτά ξεφυτρώνουν και στη Λατινική Αμερική.
Παγκοσμιοποίηση αυτής της εγκληματικής τάσης
"Το ανθρώπινο κόστος των κέντρων απάτης συνεχίζει να αυξάνεται", δήλωσε την Παρασκευή η Rosemary Nalubega, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ιντερπόλ για τις ευάλωτες κοινότητες. "Μόνο μια συντονισμένη παγκόσμια δράση μπορεί να αντιμετωπίσει την παγκοσμιοποίηση αυτής της εγκληματικής τάσης".
Μια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξηγεί ότι τα θύματα εμπορίας ανθρώπων -που συχνά προσελκύονται από ψεύτικες αγγελίες εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- μπορούν να απελαθούν στο εξωτερικό και να κρατούνται παρά τη θέλησή τους για μήνες ή χρόνια κάθε φορά, συχνά με περιορισμένη πρόσβαση σε τροφή, νερό, φάρμακα και επικοινωνίες.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο τέλος του περιπτέρου: Πώς ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα
Τα περίπτερα εξαφανίζονται από τον χάρτη της πόλης, καθώς η παραδοσιακή λιανική χάνει έδαφος απέναντι στα σούπερ μάρκετ και τις εφαρμογές delivery. Ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα.
Γραφει Νικη Κοντομηνα
