Μπορεί τα παιδιά στην Ταϊλάνδη να σώθηκαν, υπάρχει όμως κίνδυνος για τη "νόσο των σπηλαίων"

Οι αρχές δε θέλουν να το ρισκάρουν μέχρι να βγουν οι τελικές ιατρικές εξετάσεις.

Οι 17 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Σε αντίθεση με τους συχνά υπερφίαλους τίτλους που χρησιμοποιεί ο Τύπος, στην περίπτωση των παιδιών που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο Tham Luang της Ταϊλάνδης, κάτι τέτοιο, μόνο υπερβολικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ολόκληρος ο πλανήτης κράτησε την ανάσα του, μέχρι να μάθει τα χαρμόσυνα νέα.

Δυστυχώς όμως τα βάσανα των μικρών δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Guardian, οι υγειονομικές αρχές της χώρας περιμένουν να βγουν οι αιματολογικές εξετάσεις των παιδιών για να είναι απολύτως σίγουρες για την κατάσταση της υγείας τους. Μέχρι τότε, τα ήδη πολύ ταλαιπωρημένα πιτσιρίκια, δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους.

Ο λόγος; Μια ασθένεια γνωστή ως "η νόσος των σπηλαίων", η οποία επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα - προκαλείται από έναν μύκητα που φωλιάζει σε σκοτεινά και υγρά μέρη. Κι ενώ δεν είναι κολλητική, οι αρχές δεν θέλουν να το ρισκάρουν.

Τα καλά νέα σε όλο αυτό, είναι πώς συνήθως η συγκεκριμένη ασθένεια περνά, τις περισσότερες φορές, μετά από έναν μήνα ακόμα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, ένας άνθρωπος που νοσεί θα χρειαστεί ειδικά φάρμακα ενάντια στον μύκητα για τρεις μήνες έως έναν χρόνο. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται περισσότερη προσοχή επειδή η υγεία των μικρών είναι κλωνισμένη. 

Μπορεί τα παιδιά στην Ταϊλάνδη να σώθηκαν, υπάρχει όμως κίνδυνος για τη "νόσο των σπηλαίων"

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλά για τα πιτσιρίκια από την Ταϊλάνδη, πρέπει να πάνε καλά. Σε δεύτερο χρόνο, διότι με τη δική τους περιπέτεια θύμισαν σε πολλούς από εμάς ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τα καθημερινά άγχη. Υπενθύμισαν στον κυνικό πλανήτη που ζούμε ότι η ανθρωπιά είναι κάτι που δεν πληρώνεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

H στρατηγική διάβρωσης των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απομάκρυνε το 1/3 των δυνάμεών του από τα ανατολικά και το Κίεβο επιτίθεται στα αδύναμα σημεία.

H Olivia Newton-John ήταν ένας δυνατός άνθρωπος

H ζωή της σταρ του ‘Grease’ ήταν μια έμπνευση δύναμης.

Ρωσία & Ιράν ετοιμάζουν ανταλλαγή μαχητικών Su-35 με drones

Ρωσία και Ιράν "ψήνουν" ανταλλαγή μαχητικών Su-35 με drones και ήδη η πρώτη παρτίδα έφτασε στη Μόσχα.

Τι θα συνέβαινε σε έναν κόσμο χωρίς γάτες;

Με αφορμή τη σημερινή #CatDay: Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι μάθαμε για την αξία του χρήματος από την πτώση των crypto

Bitcoin, κραχ του 2008 και η κυκλική φύση της οικονομίας.