Από το YouTube και την αγκαλιά στον Elon Musk, πώς βρέθηκε ο Φειδίας Παναγιώτου στην Ευρωβουλή
Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής στην Κύπρο, χωρίς καμπάνια.ως ανεξάρτητος.
Ο Φειδίας Παναγιώτου, ο κύπριος Youtuber κατάφερε να κερδίσει μια έδρα στην Ευρωβουλή, κατεβαίνοντας ανεξάρτητος και χωρίς καμπάνια. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα σόσιαλ μίντια για να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους, η νίκη του αποτέλεσε μια έκπληξη και μια νέα προσέγγιση στην πολιτική σκηνή. Ο ίδιος δήλωσε πως η επιτυχία του αυτή είναι ιστορική και αποδεικνύει τη δύναμη των νέων μέσων επικοινωνίας.
Ωστόσο, ο Παναγιώτου δεν είναι άγνωστος στα μίντια. Πριν από περίπου 4 χρόνια, βρέθηκε στο προσκήνιο εξαιτίας ενός σκανδάλου στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο που γύριζε για το κανάλι του στο YouTube, προκάλεσε αναστάτωση ρωτώντας προκλητικά περαστικούς και καταστηματάρχες "What are you loooking at?". Το περιστατικό αυτό παραλίγο να οδηγήσει σε σύρραξη και καταγγελία στην αστυνομία, υπογραμμίζοντας την αμφιλεγόμενη φύση της δημοσιότητάς του.
Όπως άλλωστε συνέβη και τότε που έφτασε να κοιμάται σε sleeping bag, επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της SpaceX, μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Elon Musk.
Η αλλαγή πορείας
Παρά το παρελθόν του, ο Παναγιώτου φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τις προκλητικές συμπεριφορές και να θέλει να επικεντρωθεί στη νέα του καριέρα ως πολιτικός. Η εκλογή του στην Ευρωβουλή για εκείνον αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς του να εμπνέει και να κινητοποιεί το κοινό του, αλλά και της αλλαγής που μπορεί να φέρει η νέα γενιά πολιτικών. Ο χρόνος θα δείξει αν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις προσδοκίες των φανς του και να αξιοποιήσει την πλατφόρμα του για θετικές αλλαγές.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media
Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη Κοντομηνα
