Πόλη στην Ιαπωνία ξεμένει από νίντζα, δίνει $85.000 σε όποιον ενδιαφέρεται

Μία μάλλον ασυνήθιστη κρίση αντιμετωπίζουν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και πληρώνουν καλά για να την ξεπεράσουν.

Φαίνεται πως η Ιαπωνία αντιμετωπίζει έλλειψη σε νίντζα και γι' αυτό αναζητά επίδοξους επαγγελματίες που θα φορέσουν τη μαύρη στολή. 

Η μικρή πόλη της Iga, που θεωρείται η γενέτειρα των νίντζα, δεν έχει πλέον νέους που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τις πολεμικές τέχνες, με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για τα τουριστικά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα εκεί και σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες.

Με το ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ιαπωνία να είναι μόλις 2,5%, οι περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την μικρή αγροτική περιοχή, έχοντας βρει εργασία σε κάποιο μεγαλύτερο αστικό κέντρο. 

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι αρχές της πόλης αναζητούν νέους και νέες που είναι πρόθυμοι να περάσουν από την απαραίτητη εκπαίδευση και να εργαστούν ως νίντζα, με μισθό που μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα $85.000 ανά έτος. 

Την ίδια ώρα που ο πληθυσμός της Ιαπωνίας μειώνεται, το κομμάτι του τουρισμού σημειώνει αύξηση της τάξεως το 20% ετησίως τα τελευταία χρόνια. Από την τελευταία παράμετρο δεν ξεφεύγει και η Iga, με τον δήμαρχο της πόλης Sakae Okamoto να δηλώνει πως "αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω στην προώθηση του νιντζο-τουρισμού και συγκεκριμένα θέλουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το μεγάλο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου, που είναι και η περίοδος της μεγαλύτερης τουριστικής κίνησης για την περιοχή. Ντόπιοι και επισκέπτες ντύνονται νίντζα και διασκεδάζουν με σειρά από εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε έλλειψη από άτομα που μπορούν να συμμετέχουν στις επιδείξεις".

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι και η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση έχει εγκρίνει κονδύλια για τη στήριξη του εγχειρήματος, ενώ ένα δεύτερο μουσείο αφιερωμένο στους νίντζα πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή. 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.