Όταν η Kimberly Guilfoyle έλεγε τους Έλληνες 'χαραμοφάηδες'
"Κανείς δεν αγαπάει τους χαραμοφάηδες. Δε με ενδιαφέρει αν φτιάχνετε καλό γιαούρτι, δε με νοιάζει": Αυτή είναι μία μία άκρως κολακευτική φράση που είχε πει για εμάς η -εκτός απροόπτου- νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Πριν από 9 χρόνια ακριβώς, δεν έτρεφε μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό μας. Γιατί δεν καταφέρεσαι σε χαρακτηρισμούς όπως η λέξη "χαραμοφάης" όταν σέβεσαι κάποιον. Ο λόγος γίνεται για την Kimberly Guilfoyle, την -εκτός απροόπτου- νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα και προσωπική επιλογή του Donald Trump, η οποία μας είχε "στολίσει" κανονικότατα πριν από 9 χρόνια, μετά το δημοψήφισμα. Τότε εργαζόταν ως δημοσιογράφος του Fox News, όπως υπενθύμισε ο συνεργάτης της ιστοσελίδας Media Matters, Matthew Gertz.
Μάλιστα, είχε ζητήσει να τιμωρηθούν οι Έλληνες για την απόρριψη του σχεδίου διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Κανείς δεν αγαπάει τους χαραμοφάηδες. Δε με ενδιαφέρει αν φτιάχνετε καλό γιαούρτι, δε με νοιάζει", "Χωνέψτε το, σηκωθείτε το πρωί και πηγαίνετε στις δουλειές σας", ήταν μερικά από όσα είχε πει, ενώ αναφερόμενη, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, είχε επισημάνει ότι παίρνουμε πολύ νωρίς σύνταξη: "Ξέρω ότι έχετε πολύ καλό καιρό αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Και αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Έχετε πολιτικούς που κάνουν ανεδαφικές υποσχέσεις για να εξαγοράσουν ψήφους με θέσεις που δεν μπορούν να στηρίξουν". [...] "Είναι όπως όταν το σκυλί κατουράει στο χαλί, το κουτάβι πρέπει να το εκπαιδεύσεις".
Ιδού η ανάρτηση του Matthew Gertz στο X:
When the Greek public voted down a bailout offer from European creditors in a July 2015 referendum, Kimberly Guilfoyle called them "freeloaders" who need to "suck it up" and stop "retiring too early." She also suggested they should be punished like a dog who pees on the rug. pic.twitter.com/shDtheGan1
— Matthew Gertz (@MattGertz) December 11, 2024
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek
Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.
Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας
Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.
Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down
Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.
Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.
Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop
Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.
Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο
Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες
