Ένας "δυνητικά επικίνδυνος" αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη

Βρεθήκαμε μία ανάσα από τον Αρμαγεδδών ή όχι, τελικά;

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 29 Αυγούστου 2018

Παρότι το ανθρώπινο είδος κάνει ότι περνά από το χέρι του για να καταστρέψει τον πλανήτη στον οποίο κατοικεί, φαίνεται πως υπάρχουν κι εξωπλανητικές δυνάμεις που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Ή, τουλάχιστον, για κάτι τέτοιο προειδοποιούσε η NASA τις προηγούμενες μέρες.

Ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2016 NF23 μπορεί να ακούγεται ακίνδυνος, αφού το όνομά του παραπέμπει περισσότερο σε κάρτα γραφικών παρά σε επικίνδυνο για την ανθρωπότητα φαινόμενο, πέρασε όμως πριν λίγες ώρες σχετικά κοντά από την Γη.

Με διάμετρο περίπου όσο η Πυραμίδα της Γκίζας και ταχύτητα 20 χιλιάδων μιλίων την ώρα, όπως αντιλαμβάνεσαι, σε περίπτωση πρόσκρουσης δε θα άφηνε τίποτα όρθιο. Υπήρξε όμως, τελικά, ποτέ πραγματικός κίνδυνος για τον πλανήτη μας;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη Γη ή έστω κάτι αξιοσημείωτο

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία τον είχε χαρακτηρίσει "δυνητικά επικίνδυνο", ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για κάθε συνωμοσιολόγο εκεί έξω.  Οι δηλώσεις όμως του Lindley Johnson, αξιωματικού διαπλανητικής άμυνας της NASA (σ.σ: πόσο cool τίτλος εργασίας;), ήρθαν για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους: "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη Γη ή έστω κάτι αξιοσημείωτο για το πέρασμα του συγκεκριμένου αστεροειδούς. Απλά η NASA είναι υποχρεωμένη να σημειώνει ως "δυνητικά επικίνδυνο" κάθε αστεροειδή που περνά σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας".

Ένας "δυνητικά επικίνδυνος" αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη

Τα σενάρια, λοιπόν, για τον Αρμαγεδδών μπήκαν για άλλη μία φορά στο συρτάρι. Μήπως όμως η διαστημική υπηρεσία θα έπρεπε να επανεξετάσει το πως επικοινωνεί κάποια πράγματα; Δίνει τροφή για άπειρα fake news άθελά της.

Από: Esquire

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο George Clooney βγάζει 24 χιλιάδες ευρώ την ώρα χάρη στην τεκίλα

Αυτήν την στιγμή είναι ο πιο πλούσιος ηθοποιός στον κόσμο.