Μήπως τελικά ο αστεροειδής Oumuamua είναι εξωγήινο σκάφος;

Το μυστήριο που καλύπτει το ουράνιο σώμα Oumuamua μοιάζει πιο περίπλοκο και από το όνομά του, σύμφωνα ακόμη και με το Harvard.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα τηλεσκόπιο της NASA στην Χαβάη εντόπισε ένα περίεργο ουράνιο σώμα που ονομάστηκε Oumuamua και είχε ένα μακρύ σχήμα, θυμίζοντας πούρο.

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για κομήτη αλλά αργότερα οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν να κάνουν με αστεροειδή, που απλά έτυχε να περάσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το ηλιακό μας σύστημα - παρότι φαίνεται να μην προέρχεται από αυτό, όντας το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που έγινε ποτέ ορατό από την Γη. Oumuamua σημαίνει ανιχνευτής και υπάρχει λόγος γι' αυτό, με τους επιστήμονες να αμφιταλαντεύονται για την προέλευσή του. 

Μήπως τελικά ο αστεροειδής Oumuamua είναι εξωγήινο σκάφος;

Τις αμφιβολίες τους έρχεται να ενισχύσει μια νέα μελέτη του Smithsonian Center for Astrophysics του Harvard, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω ουράνιο σώμα θα μπορούσε να είναι ένα διαστημόπλοιο ή κομμάτι αυτού, που κινείται με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας μέσα από ένα περίπλοκο σύστημα κίνησης εξωγήινης προέλευσης, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πουν με ακρίβεια ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός του.  Αν και εξωπραγματικό, το σενάριο αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να στηριχθεί σε επιστημονικά στοιχεία: "Οι λάμψεις που παρατηρήθηκαν σε κάποια σημεία του, θα μπορούσαν να έχουν κατασκευαστεί, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε και εμείς φώτα και φωτιστικά" σημειώνουν οι ερευνητές του Harvard στην έκθεση που θα δημοσιευτεί ολόκληρη στις 12 Νοεμβρίου στο επιστημονικό περιοδικό Astrophysical Journal Letters. 

Καταλήγοντας, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι "θα μπορούσε να είναι ένα πλήρες επιχειρησιακό σκάφος που στάλθηκε κοντά στον πλανήτη μας από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Το πιθανότερο σενάριο; Ένας γιγαντιαίος, μη επανδρωμένος βράχος, που ταξιδεύει με την δική του πορεία, προορισμένος και προερχόμενος από άλλα ηλιακά συστήματα, όπου ακόμη κι εκεί κάποιες άλλες μορφές ζωής -αν υπάρχουν- μπορεί να αναρωτηθούν ποιος το έστειλε".

Όπως και να έχει πάντως, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Και όπως πάντα, παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον. Μέχρι να καταρριφθούν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.