Η NASA ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Μετά από ένα τεράστιο διάστημα αναμονής, ο άνθρωπος θα ξαναπατήσει στο φεγγάρι.

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο και με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε τις προθέσεις να στείλει και πάλι αστροναύτες στη Σελήνη μετά από αρκετές δεκαετίες, καθώς και να δρομολογήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. 

Από τον Δεκέμβριο του 1972, όταν η αποστολή του Apollo 17 προσγειώθηκε στην επιφάνεια της Σελήνης και το πλήρωμά της (Eugene Cernan, Ronald Evans και Harrison Schmitt) πέρασε τρεις μέρες στην επιφάνεια του φεγγαριού, δεν έχει επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο. Κάτι που ασφαλώς έχει πυροδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα γαϊτανάκι από θεωρίες συνωμοσίας, όπως ας πούμε την αγαπημένη μας: Στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης κατοικούν εξωγήινοι οι οποίοι έχουν φτιάξει βάσεις εκεί και έχουν απαγορεύσει στους ανθρώπους να επιστρέψουν.

Δυστυχώς για τους λάτρεις τέτοιων σεναρίων, η επιστροφή στη Σελήνη θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, μετά και την υπογραφή του Προέδρου Trump στο Space Policy Directive 1, ένα πρόγραμμα που εγκρίνει την περαιτέρω εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η NASA έχει δημοσιεύσει το 5 σταδίων πλάνο της για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2020, ενώ μέχρι το 2030 ευελπιστεί ότι ο πρώτος άνθρωπος θα καταφέρει να πατήσει το πόδι του στον Άρη. 

Στο βίντεο της NASA χρησιμοποιούνται κλισέ φράσεις όπως τα "pioneering spirit", "human spirit" και "star sailors", ενώη φωνή της αφήγησης ανήκει στον Mike Rowe του Dirty Jobs (προφανέστατα, θα μπορούσαν να πουν οι πιο καχύποπτοι).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαριτολογώντας υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ο Trump ενέκρινε την προσπάθεια, είναι για να κάνει την America great again, και εκτός Γης. Κάτι που αν μη τι άλλο αναμένεται με ενδιαφέρον και μάλλον θα είναι διασκεδαστικό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.