Ποιος ήταν ο Colin Kroll, ο εφευρέτης του Vine που βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση

Ο άνθρωπος πίσω από το πρώτο app που έβαλε τα stories στον ιντερνετικό χάρτι.

Τα φλας των φωτογράφων της αστυνομίας αστράφτουν. Ένα πτώμα με γυρισμένο το κεφάλι μπρούμυτα στο μαξιλάρι έχει βρεθεί στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Δίπλα του υπάρχουν ίχνη ηρωίνης και κοκαΐνης. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι συνέβη μέχρι να γίνει η τοξικολογική εξέταση. Όλα όμως δείχνουν πώς πρόκειται για θάνατο από υπερβολική δόση. Η αστυνομία καταγράφει τα στοιχεία του αποθανόντος: ύψος "170 εκατοστά", ηλικία "34 ετών", όνομα Colin Kroll.

Δούλευε πάρα πολύ σκληρά και ζούσε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν τον σήκωνε το κλίμα

Ποιος όμως ήταν ο νεαρός άντρας που ο θάνατός του σήμανε συναγερμό στην κοινότητα των hi tech επιχειρήσεων; Ίσως θυμάσαι το Vine, το πρώτο app που έβαλε τα video stories στο παιχνίδι το μακρινό 2012, πολύ πριν καν γεννηθεί η ιδέα στους υπεύθυνους του Instagram. Τότε, και για κάποιους μήνες, ήταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα στον χώρο. Σήμερα stories κάνουν όλοι, ακόμα και το LinkedIn. Μαζί με Rus Yusupov ίδρυσαν μία start-up που πουλήθηκε πριν προλάβει να ανοίξει τα φτερά της σε έναν κολοσσό της πληροφορικής. Το Twitter έδωσε τότε 30 εκ. δολάρια για να την εξαγοράσει. Τίποτα το εξωφρενικό σε σύγκριση με το τι συμβαίνει σήμερα, όμως ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν πριν πέντε χρόνια. Και πέντε χρόνια στην εποχή των social media είναι πολλά χρόνια.

Ποιος ήταν ο Colin Kroll, ο εφευρέτης του Vine που βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση

Τι έκανε όμως από το 2013 μέχρι τον θάνατό του ο Kroll; Τον τελευταίο καιρό είχε πετύχει ξανά το jackpot: το δικό του HQ Trivia, ένα παιχνίδι ερωτήσεων σε μορφή app που θυμίζει τα τηλεοπτικά κουίζ, φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις των εφαρμογών με τα περισσότερα downloads. O νεαρός επιχειρηματίας από το Detroit τα είχε καταφέρει για άλλη μία φορά.

Όμως, δυστυχώς, όπως ισχύει για πολλά golden boys στον κόσμο των επιχειρήσεων φαίνεται ότι η επιτυχία έχει ένα τίμημα που πληρώνουν ακριβά. "Θα τον θυμάμαι πάντα για την καλή και μεγάλη του καρδιά κι επειδή έκανε το ίντερνετ ένα καλύτερο μέρος" έγραψε ο Yusupov στο Twitter, αναφερόμενος στο πρώην συνεργάτη του. "Δούλευε πολύ, πολύ σκληρά και ζούσε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν τον σήκωνε το κλίμα: πρέπει να έχεις τεράστια πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση για να τα καταφέρεις εκεί" ήρθε να συμπληρώσει ο πατέρας του Kroll, σε συνέντευξή του στους New York Times.

Colin Kroll

O Kroll ήταν άλλος ένας ιδιοφυής επιχειρηματίας της γενιάς του Mark Zuckerberg

O απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Όουκλαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης. Στο Μεγάλο Μήλο είχε μετακομίσει αμέσως μετά την πώληση του Vine στο Twitter. Μάλιστα βρέθηκε να εργάζεται σε θέση manager για την εταιρεία του Jack Dorsey. Οι απόψεις όμως για την απόδοσή του, εκείνη την περίοδο, διίστανται. Είχε τη φήμη του πιεστικού, του αδιάφορου συναισθηματικά, του φωνακλά, του προϊστάμενου που μείωνε τους υπαλλήλους του. Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για ακόμα χειρότερες συμπεριφορές. Έτσι ή αλλιώς πάντως, το χαρτί της απόλυσης του αιτιολογούσε την απόφαση με τις εξής λέξεις "πολύ επιθετική διευθυντική συμπεριφορά".

O Colin Kroll ήταν άλλος ένας ιδιοφυής επιχειρηματίας της γενιάς του Mark Zuckerberg. Είχε τρομερές ιδέες που τις έκανε πράξη και οι πράξεις γίνονταν με μαθηματική ακρίβεια εκατομμύρια. Δούλευε πολύ σκληρά, περισσότερες από 100 ώρες την εβδομάδα, πίεζε τους συνεργάτες του να ακολουθούν τους εξαντλητικούς αυτούς ρυθμούς, γινόταν έξαλλος -όπως λένε οι αφηγήσεις- με εκείνους που δεν άντεχαν και, όπως όλα τα golden boys, συνήθιζε να παρτάρει και σκληρά. Δυστυχώς, στο τέλος, το σώμα του δεν άντεξε όλη αυτήν την hi tech υπερβολή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.

Μία διεξοδική ανάλυση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, η απάντηση του Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πόσα χρήματα έβγαλε το ζεύγος Biden μέσα στο 2023

Τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου των ΗΠΑ και της πρώτης κυρίας μίλησαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.