Γιατί έπεσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Μέσα σε λιγότερο από 25 λεπτά ένα μίνι ντοκιμαντέρ δίνει τις πιο πειστικές, μέχρι στιγμής, απαντήσεις.

Στις 8 Μαρτίου 2014 η πτήση 370 των Malaysia Airlines (MH370) αναχώρησε για μία διαδρομή ρουτίνας από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Το Boeing 777 με τους 239 επιβάτες απογειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί στην Κίνα περίπου έξι ώρες αργότερα. Δεν το έκανε όμως ποτέ. Σαράντα λεπτά με την απογείωση, η επικοινωνία του πιλότου με το κέντρο ελέγχου διακόπηκε, αφού ξαφνικά και σε μία στιγμή που το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος δέκα χιλιομέτρων εξαφανίστηκε από το ραντάρ.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ίχνος από το αεροπλάνο αλλά και τους ανθρώπους που επέβαιναν στη μοιραία πτήση. Η μεγαλύτερη και πιο ακριβή επιχείρηση διάσωσης στην ιστορία των εμπορικών αερογραμμών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τα μοναδικά στοιχεία ήταν κάποια συντρίμμια που βρέθηκαν κοντά στη Μαδαγασκάρη, στο νησί Ρεϋνιόν. Για να είμαστε πιο ακριβείς: αυτό απέχει περισσότερα από έξι χιλιάδες (!) χιλιόμετρα από το σημείο που εξαφανίστηκε το αεροσκάφος.

Γιατί έπεσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το αεροπλάνο έπεσε, το που όμως και -κυρίως- το πως παραμένουν ένα μυστήριο δύο χρόνια ύστερα από την αεροπορική τραγωδία. Πώς είναι δυνατόν μία πτήση προς το Πεκίνο να πέσει τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό προορισμό της;

Στο σύντομο και πολύ κατατοπιστικό βίντεο του LEMMiNo, κανάλι του YouTube που εξειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ, γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια να δοθεί μία λύση στο μεγάλο μυστήριο. Μέχρι σήμερα αποτελεί την καλύτερη εξήγηση που έχει δοθεί σε μία είδηση που απασχόλησε για καιρό τα media όλου του κόσμου.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.