Στην Βρετανία βάζουν τέλος στους περιορισμούς υγρών στις χειραποσκευές

Χάρη σε μία νέα τρισδιάστατη τεχνολογία που θα δοθεί στην υπηρεσία της ασφάλειας των αεροδρομίων.

Ο κανονισμός λέει ότι οι ποσότητες των προϊόντων σε υγρή μορφή που επιτρέπεται να μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 100ml ανά δοχείο. Αναγκαίο κακό για την ασφάλειά μας ή ένας παλιακός κανονισμός που σήμερα χάρη στην αστραπιαία ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι άχρηστος; Στην Βρετανία φαίνεται να πιστεύουν το δεύτερο, με την βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι από το τέλος του 2022, ο συγκεκριμένος περιορισμός για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών δεν θα ισχύει πια. Ο λόγος; Η εισαγωγή 3D σαρωτών αποσκευών στους αερολιμένες της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Boris Johnson από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 όλα τα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι υποχρεωμένα να εισαγάγουν τρισδιάστατο σαρωτή αποσκευών.

Στην Βρετανία βάζουν τέλος στους περιορισμούς υγρών στις χειραποσκευές

Πρόκειται για έναν εξοπλισμό που έχει ήδη εγκατασταθεί πιλοτικά στο αεροδρόμιο του Χίθροου και θυμίζει τους σαρωτές CT που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. Θα παρέχει σαφέστερη εικόνα του περιεχομένου μίας αποσκευής με τη δυνατότητα μεγέθυνσης και περιστροφής και ως εκ τούτου θα ενισχύσει την ασφάλεια, θα επιταχύνει τους ελέγχους πριν την επιβίβαση κατά 50 με 60% και θα δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών όσον αφορά τις μετακινήσεις υγρών στην καμπίνα.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Βρετανία, η εν λόγω τεχνολογία ενυπάρχει ήδη σε αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών (Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, O'Hare του Σικάγου). Μακάρι σύντομα και στα μέρη μας.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.