Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Δημιουργήθηκε εθελοντικά από την ομάδα Pineza για την ενημέρωση όλων μας.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 16 Μαρτίου 2020

Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης που εμφανίζει live τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι γεγονός και βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις ημέρες στον αέρα. Δημιουργήθηκε εθελοντικά από την ομάδα Pineza για την ενημέρωση των πολιτών.

Ο συγκεκριμένος χάρτης -μπορείς να τον βρεις εδώ- εμφανίζει το σύνολο των κρουσμάτων από τον COVID-19, τους θανάτους και τις αναρρώσεις, ενώ υπάρχει γράφημα με κρούσματα ανά περιοχή της χώρας. Επίσης, η σελίδα διαθέτει χρήσιμα links με οδηγίες για το κοινό από τον ΕΟΔΥ.

"Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλεύουμε πυρετωδώς για να αναπτύξουμε τον πρώτο χάρτη που κατανέμει τα περιστατικά του κορονοϊού COVID-19 στις πόλεις της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως ο χάρτης αυτός είναι ένα εργαλείο Ενημέρωσης που έλειπε από την χώρα μας. Τόσο η συντήρηση της Web εφαρμογής αλλά και της βάσης δεδομένων απαιτεί σοβαρή δουλειά. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε και γιατί μας αρέσει. Θέλουμε την στήριξή σας με ένα SHARE, ώστε να μοιραστούμε τον χάρτη με όσο γίνεται περισσότερους", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της στο facebook η ομάδα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διάσημες φράσεις που δεν είπε ποτέ ο Albert Einstein

Ακριβώς 141 χρόνια μετά τη γέννηση του κορυφαίου επιστήμονα, καλό είναι να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

5 μύθοι για τον κορονοϊό

Μείνε σπίτι και λάβε σωστή ενημέρωση.