Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Δημιουργήθηκε εθελοντικά από την ομάδα Pineza για την ενημέρωση όλων μας.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 16 Μαρτίου 2020

Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης που εμφανίζει live τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι γεγονός και βρίσκεται ήδη εδώ και τρεις ημέρες στον αέρα. Δημιουργήθηκε εθελοντικά από την ομάδα Pineza για την ενημέρωση των πολιτών.

Ο συγκεκριμένος χάρτης -μπορείς να τον βρεις εδώ- εμφανίζει το σύνολο των κρουσμάτων από τον COVID-19, τους θανάτους και τις αναρρώσεις, ενώ υπάρχει γράφημα με κρούσματα ανά περιοχή της χώρας. Επίσης, η σελίδα διαθέτει χρήσιμα links με οδηγίες για το κοινό από τον ΕΟΔΥ.

"Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλεύουμε πυρετωδώς για να αναπτύξουμε τον πρώτο χάρτη που κατανέμει τα περιστατικά του κορονοϊού COVID-19 στις πόλεις της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως ο χάρτης αυτός είναι ένα εργαλείο Ενημέρωσης που έλειπε από την χώρα μας. Τόσο η συντήρηση της Web εφαρμογής αλλά και της βάσης δεδομένων απαιτεί σοβαρή δουλειά. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε και γιατί μας αρέσει. Θέλουμε την στήριξή σας με ένα SHARE, ώστε να μοιραστούμε τον χάρτη με όσο γίνεται περισσότερους", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της στο facebook η ομάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ελπίζει να παρευρεθεί στην COP26

Δεν πήγε μάλιστα εκκλησία ώστε να προετοιμαστεί για τη διάσκεψη για το κλίμα.

Η Βόρεια Ιρλανδία και η σημασία της για την Ευρώπη

Τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη Βόρεια Ιρλανδία και πώς αυτό επηρεάζει το ευρωπαϊκό μέλλον.

Τα επαγγέλματα με τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα ποιοτικά στοιχεία της μελέτης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ Τομέας Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας) για τα "Δυναμικά Επαγγέλματα", σε σχέση με τον μέσο μισθό στην Ελλάδα.

Otoniel, ποιος είναι ο Κολομβιανός El Chapo

Πώς συνελήφθη ο Otoniel, ο νο.1 βαρόνος της κοκαΐνης στην Κολομβία.

Πόσο άσχημη είναι και πόσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση

Και κυρίως, με ποιο τρόπο θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας.