Έντυπα βεβαίωσης κίνησης, ο σωστός τρόπος συμπλήρωσής τους

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, τώρα που η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι γεγονός.

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαρτίου 2020

Δύο θα είναι οι τύποι εγγράφων που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες ανάλογα με τον λόγο μετακίνησής τους, από αύριο Δευτέρα έως και τις 6 Απριλίου, δηλαδή κατά την περίοδο ισχύος της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) (δείτε το έγγραφο στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β) (δείτε το έγγραφο στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία) υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Η συνέχεια στο capital.gr.


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Επέλαση δίχως τέλος του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη

Στην Ιταλία πεθαίνει ένας πολίτης ανα δύο λεπτά, στις ΗΠΑ υπάρχουν ανησυχίες για ελλείψεις στα νοσοκομεία, ενώ ο φόβος για εξάπλωση του ιού στην Αφρική ολοένα και αυξάνεται.

Τι θα αλλάξει στην Ελλάδα μετά από 30 ημέρες καραντίνας

Το αισιόδοξο γράφημα του Ηλία Μόσιαλου, στην περίπτωση που άπαντες τηρήσουν τους κανόνες.