Η μυστηριώδης εξαφάνιση γιατρού από την Ουχάν

Πρόκειται για την γιατρό, που είχε κατηγορήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι παρέβλεψε τις πρώτες προειδοποιήσεις για τον κορονοϊό.

Γράφει: Esquire Editors 01 Απριλίου 2020

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις κινεζικές αρχές η είδηση για την ξαφνική "εξαφάνιση" μίας γιατρού από την Ουχάν, η οποία φέρεται να είναι από τους πρώτους που είχαν προειδοποιήσει για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γιατρός Άι Φεν, είχε δηλώσει ότι δέχθηκε "πολύ σκληρή, άνευ προηγουμένου επίπληξη" από αξιωματούχους του Κεντρικού Νοσοκομείου της Ουχάν, επειδή ανήρτησε τη φωτογραφία ενός ασθενούς με τη λεζάντα "κορονοϊός SARS".

Η δρ Άι είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε κινεζικό περιοδικό κατηγορώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι παρέβλεψε τις πρώτες προειδοποιήσεις για τον κορονοϊό, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε, σύμφωνα με την εκπομπή 60 Minutes Australia. Στην ίδια συνέντευξη, πριν από την "εξαφάνισή" της, η γιατρός είχε πει πως μετάνιωσε που δεν αποκάλυψε κι άλλα πράγματα για τον φονικό ιό, βλέποντας τόσους ανθρώπους να χάνονται.

Η είδηση για την φημολογούμενη εξαφάνισή της έρχεται μετά τις κατηγορίες ότι η κινεζική κυβέρνηση είπε ψέμματα σχετικά με τον κορονοϊό και συγκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες σχεδόν σε όλα τα στάδια της επιδημίας στην Κίνα.

Από: thetoc.gr


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.