Ο κορονοϊός συνεχίζει την φονική επέλασή του στην Ισπανία

Ο αριθμός των κρουσμάτων της χώρας μόλις ξεπέρασε αυτόν της Ιταλίας.

Γράφει: Esquire Editors 03 Απριλίου 2020

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ισπανία αυξάνονται δραματικά, αφού το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 932 άτομα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των θυμάτων σε 10.935. Είναι η δεύτερη συνεχής ημέρα με περισσότερους των 900 θανάτους στην Ισπανία. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 117.000 κρούσματα,από 110.238 χθες, ανακοίνωσε επίσης το υπουργείο Υγείας.

Παρά τις βαριές απώλειες, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων επιβραδύνεται ημέρα με την ημέρα στην Ισπανία σταθερά από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, που δείχνουν επίσης ότι περισσότεροι των 30.000 ανθρώπων έχουν ιαθεί από την νόσο.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα του φονικού ιού ξεπέρασαν και την Ιταλία, η οποία μέχρι χθες, Πέμπτη, είχε 115.242 και 13.915 νεκρούς.

Οι ιταλικές αρχές ελπίζουν ότι με την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται αισθητά. Η Γαλλία επίσης, μέχρι ώρας μετρά πάνω από 5.000 νεκρούς.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο, όπου πλέον καταγράφονται συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 50.000 θάνατοι. Να θυμίσουμε ότι ο αριθμός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.