Το δράμα της Μεγάλης Βρετανίας κλιμακώνεται

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 854 θανάτους σε 24 ώρες

Γράφει: Esquire Editors 07 Απριλίου 2020

Οδυνηρές μέρες βιώνει το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς κατεγράφη σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ, με την ανακοίνωση 854 νέων θανάτων λόγω κορονοϊού και τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 6.227. Αναλυτικά, το NHS Αγγλίας επιβεβαίωσε 758 νέους θανάτους, ενώ οι αρχές σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία ανέφεραν άλλα 96 θύματα. Οι ασθενείς που εξέπνευσαν, κυμαίνονταν μεταξύ 23 και 102 ετών. Οι 29 από τους 748 της Αγγλία (ηλικίας από 23 ως 99 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα. Οι περισσότεροι θάνατοι του 24ώρου καταγράφηκαν στο Λονδίνο, συγκεκριμένα 224.

"Ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία και δεν χρησιμοποιεί αναπνευστήρα". Ώρα με την ώρα, φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού τα συμπτώματα του κορονοϊού έδειχναν να μην υποχωρούν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα. "Ο πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση. Αναπνέει χωρίς βοήθεια αναπνευστήρα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τού χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου ως αντίδοτο στην αναπνευστική δυσχέρεια που εμφάνισε τις τελευταίες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 27 Μαρτίου και αρνήθηκε να σταματήσει την εργασία του. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο "για εξετάσεις". "Ενα μέτρο προληπτικού χαρακτήρα", όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Την επομένη, η κατάστασή του δεν είχε βελτιωθεί, και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.