Οι προβλέψεις του Bill Gates για την άρση του lockdown στις ΗΠΑ

"Το εμβόλιο είναι κρίσιμο γιατί, μέχρι να φτιαχτεί, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό".

Γράφει: Esquire Editors 09 Απριλίου 2020

Μπορεί να φτάσουμε έως το φθινόπωρο του 2021 για να είναι οι Αμερικανοί "εντελώς ασφαλείς" από τον κορονοιό, προέβλεψε ο Bill Gates σε συνέντευξή του στο PBS Newshour. Αυτό γιατί θα χρειαστεί πάνω από ένα έτος για να αναπτυχθεί και τεθεί σε χρήση ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ερευνητές που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για την Covid-19.

"Το εμβόλιο είναι κρίσιμο γιατί, μέχρι να φτιαχτεί, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος. "Μπορεί να βελτιωθούν σε έναν βαθμό, αλλά ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης θα υπάρχει έως ότι γίνει ευρύς εμβολιασμός".

Η κοινωνική απομάκρυνση βοηθά στη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο στόχος, εξήγησε ο Gates, είναι αυτός ο αριθμός να μειωθεί σε ένα σημείο στο οποίο θα μπορεί να γίνεται "ιχνηλάτηση επαφών", προκειμένου να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα καραντίνας.

Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates έχει αφιερώσει τις τελευταίες δεκαετίες δουλεύοντας πάνω στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος "Bill & Melinda Gates Foundation". 

Για να καταλάβουμε πώς θα είναι η ζωή στις ΗΠΑ σε 6 έως 12 μήνες από σήμερα, ο Gates θεωρεί την Κίνα ένα καλό μοντέλο. "Στέλνουν ανθρώπους πίσω στη δουλειά, αλλά φοράνε μάσκες. Ελέγχουν θερμοκρασίες. Δεν διοργανώνουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και έτσι έχουν καταφέρει να αποφύγουν μια μεγάλη αναζωούρωση", είπε.

Μια πιθανότητα είναι ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται, ανάλογα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι συγκεντρώσεις του ευρύ κοινού "μπορεί να μην επανέλθουν έως ότου γίνει ευρύς εμβολιασμός".

Από: capital.gr


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης