Πώς ο κορονοϊός άλλαξε τον κόσμο σε 3 μήνες

Βίντεο του Guardian επιχειρεί μία καθηλωτική αναδρομή από την έναρξη της πανδημίας στην Ουχάν μέχρι σήμερα.

Γράφει: Esquire Editors 09 Απριλίου 2020

Και ξαφνικά πριν από περίπου τρεις μήνες ένας άνθρωπος στην Ουχάν της Κίνας, μία μεγάλη πόλη με περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους, νοσεί από έναν άγνωστο, πολύ επιθετικό ιό, που σοκάρει τους γιατρούς και δημιουργεί έκπληξη στην διεθνή ιατρική κοινότητα. Αυτό που για λίγο έμοιαζε απλά ως ένα περίεργο, μεμονωμένο φαινόμενο δημιούργησε πανικό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όταν τα κρούσματα του ίδιου, μυστηριώδους ιού πολλαπλασιάστηκαν στην Ουχάν μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο με τους Κινέζους επιστήμονες να προσπαθούν να προσδιορίσουν την πηγή του κακού, καταλήγοντας ότι μάλλον όλο αυτό ξεκίνησε μετά από κατανάλωση μολυσμένου άγριου ζώου (πιθανότατα νυχτερίδας) στην υπαίθρια αγοράς της πόλης.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2020 μία ολόκληρη πόλη ερήμωσε. Όλα θύμιζαν σκηνικό βγαλμένο από την αποκάλυψη. Όμως, αυτό που για ένα διάστημα έμοιαζε στον υπόλοιπο πλανήτη ως το μακρινό οδυνηρό ζήτημα μίας κινεζικής πόλης άρχισε να φαντάζει πιο τρομακτικό και κοντινό από ποτέ μετά την εξάπλωση του κορονοϊού στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και την άφιξη του στην Ευρώπη με το πρώτο κρούσμα να παρουσιάζεται στην Γερμανία μετά την συνάντηση ενός επιχειρηματία με έναν Κινέζο συνάδελφο του.

Η συνέχεια στο womantoc.gr.


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο δείχνει την διασπορά του κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ

Πώς σταγονίδια από φορέα του ιού μπορούν, εάν βήξει, να εξαπλωθούν σε διαδρόμους σούπερ μάρκετ σύμφωνα με Φινλανδούς ερευνητές.

Οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Η δεκάδα με τις μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη.