
To πιο ελπιδοφόρο πειραματικό φάρμακο για τον κορονοϊό
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγο, προκαλεί "ραγδαία ανάρρωση" σε ασθενείς.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγο ανακοίνωσαν πως διαπιστώθηκε "ραγδαία ανάρρωση” σε 125 ασθενείς με κορονοϊό, που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής. Χαρακτηριστικό είναι πως η μετοχή της Gilead Sciencies εκτινάχθηκε 12,75 στις after hours συναλλαγές, μετά από τη δημοσίευση έκθεσης του Stat News.
Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες θεραπείες ή εμβόλια για τον κορονοϊό, αλλά το remdesivir θεωρείται πρωτοπόρο στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τους μολυσμένους από τον κορονοϊό, που να λειτουργεί. Αν και τα ευρήματα που παρουσιάζονται από τη Stat είναι υποσχόμενα, δεν βασίζονται σε πλήρη δεδομένα κλινικών δοκιμών από την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, 125 άνθρωποι με κορονοϊό που δέχονται φροντίδα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, συμμετέχουν σε δύο κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 που διεξάγει η Gilead. Οι 113 από αυτούς έχουν σοβαρή μορφή της ασθένειας. Η Stat τόνισε πως έχει στην κατοχή της μια καταγεγραμμένη συζήτηση σε βίντεο αναφορικά με τις δοκιμές, μεταξύ μελών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, στη διάρκεια της οποίας ένα από τα μέλη δηλώνει πως όταν ορισμένοι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το φάρμακο, ο πυρετός έπεσε και κάποιοι δεν χρειάζονταν πλέον αναπνευστήρα.
Η μια δοκιμή αφορά τη χορήγηση του remdesivir σε 2.400 ανθρώπους με σοβαρή μορφή της νόσου, η άλλη δοκιμάζει το φάρμακο σε 1.600 ασθενείς με ήπια μορφή. Και οι δύο δοκιμές λαμβάνουν χώρα σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.
Από: capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.