Κορονοϊός: 18 νέα κρούσματα, 152 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην απογευματινή του ενημέρωση 18 νέα κρούσματα (με 6 από αυτά να σχετίζονται με χώρους με συναθροίσεις κρουσμάτων) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.744. To 56% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων 603 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.378 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Υπάρχουν 32 διασωληνωμένοι ασθενείς, από τους οποίους 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε ότι 88 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Αυτή τη στιγμή μετράμε 152 συνολικά θανάτους (1 καταγεγραμμένος θάνατος σήμερα), στην πλειονότητά τους άντρες, ενώ οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι τους (93,3%) ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που έπασχαν από επικείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 75 έτη. Τέλος, έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 106.054 κλινικά δείγματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος