Κορονοϊός: 40 νέα κρούσματα, 160 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε κατά την απογευματινή του ενημέρωση 40 νέα κρούσματα, τα 35 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.815. To 55% των προσβληθέντων είναι άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων 612 21,8%  ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 52% με ήδη γνωστό κρούσμα. Υπάρχουν 23 διασωληνωμένοι ασθενείς, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 75 έτη. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 96% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε ότι 90 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Αυτή τη στιγμή μετράμε 160 συνολικά θανάτους (4 καταγεγραμμένους θανάτους σήμερα), στην πλειονότητά τους άντρες, ενώ το 94% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Τέλος, έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 120.015 κλινικά δείγματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.