Οι εκπαιδευμένοι για να ανιχνεύουν τον κορoνοϊό σκύλοι της Τεχεράνης

Σκυλιά ίσως μπορούν να εντοπίσουν τα θετικά και αρνητικά δείγματα.

Γράφει: Esquire Editors 24 Μαΐου 2020

Είναι η δεύτερη φορά που μαθαίνουμε πως οι σκύλοι θα χρησιμοποιηθούν στην ανίχνευση του κορονοϊού. Αρχικά η είδηση ήρθε από τη Βρετανία με τη σκυτάλη να παίρνει η Τεχεράνη. Όπως έγινε γνωστό, κέντρο εκπαίδευσης σκύλων εργάζεται πάνω στην ανίχνευση ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη σχολή σκύλων SK9 σε συνεργασία με τον ιρανικό στρατό και τις ιατρικές αρχές. "Δείγματα του ιού ελήφθησαν από διαφορετικά νοσοκομεία και μας στάλθηκαν και δεν ξέραμε ποιο ήταν θετικό ή αρνητικό. Το τεστ έγινε μπροστά σε διαφορετικούς οργανισμούς, τόσο συναδέλφους όσο και κριτές. Τα σκυλιά μπορούσαν να ανιχνεύσουν τα θετικά και αρνητικά δείγματα σε περίπου 65,4% των περιπτώσεων", δήλωσε ο Esmaeil Skandari, Διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης και Αποστείρωσης Stray Dogs, ενός οργανισμού που επιβλέπει το πρόγραμμα.

Το κέντρο σύμφωνα με τον skai εκπαιδεύει Γερμανικούς Ποιμενικούς, Golden Retrievers, Labradors και Border Collies. Ο Skandari πρόσθεσε ότι τα σκυλιά-sniffer μπορούν να "ελέγξουν περίπου 250-300 άτομα την ώρα για να εντοπίσουν ποιος έχει τον ιό μέσα στο σώμα τους χωρίς συμπτώματα".

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και οι κανόνες ασφαλείας

Η καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, οι περιορισμοί στον χρόνο χρήσης της και όλες οι υπόλοιπες οδηγίες.

Βραζιλία, το νέο hot spot της πανδημίας

Τι δείχνουν τα στοιχεία αλλά και τι καταγράφουν οι δείκτες στη χώρα της λατινικής Αμερικής.