Οι εκπαιδευμένοι για να ανιχνεύουν τον κορoνοϊό σκύλοι της Τεχεράνης

Σκυλιά ίσως μπορούν να εντοπίσουν τα θετικά και αρνητικά δείγματα.

Είναι η δεύτερη φορά που μαθαίνουμε πως οι σκύλοι θα χρησιμοποιηθούν στην ανίχνευση του κορονοϊού. Αρχικά η είδηση ήρθε από τη Βρετανία με τη σκυτάλη να παίρνει η Τεχεράνη. Όπως έγινε γνωστό, κέντρο εκπαίδευσης σκύλων εργάζεται πάνω στην ανίχνευση ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη σχολή σκύλων SK9 σε συνεργασία με τον ιρανικό στρατό και τις ιατρικές αρχές. "Δείγματα του ιού ελήφθησαν από διαφορετικά νοσοκομεία και μας στάλθηκαν και δεν ξέραμε ποιο ήταν θετικό ή αρνητικό. Το τεστ έγινε μπροστά σε διαφορετικούς οργανισμούς, τόσο συναδέλφους όσο και κριτές. Τα σκυλιά μπορούσαν να ανιχνεύσουν τα θετικά και αρνητικά δείγματα σε περίπου 65,4% των περιπτώσεων", δήλωσε ο Esmaeil Skandari, Διευθυντής του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης και Αποστείρωσης Stray Dogs, ενός οργανισμού που επιβλέπει το πρόγραμμα.

Το κέντρο σύμφωνα με τον skai εκπαιδεύει Γερμανικούς Ποιμενικούς, Golden Retrievers, Labradors και Border Collies. Ο Skandari πρόσθεσε ότι τα σκυλιά-sniffer μπορούν να "ελέγξουν περίπου 250-300 άτομα την ώρα για να εντοπίσουν ποιος έχει τον ιό μέσα στο σώμα τους χωρίς συμπτώματα".

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.