Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι βρήκε την θεραπεία κατά του κορονοϊού

Ενέκρινε ένα φάρμακο κατά της γρίπης για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Γράφει: Esquire Editors 01 Ιουνίου 2020

Η Ρωσία ενέκρινε ένα φάρμακο κατά της γρίπης για τη θεραπεία του κορονοϊού και τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το φάρμακο Avifavir τον Ιούνιο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό επενδυτικό fund (RDIF).

Το RDIF έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και παραγωγή του φαρμάκου που βασίζεται στο favipiravir, ένα φάρμακο κατά της γρίπης που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία με το όνομα Avigan, σε μια κοινή επιχείρηση με τη ρωσική φαρμακευτική εταιρεία ChemRar.

Προκαταρκτικές δοκιμές φάνηκαν να δείχνουν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο ανάρρωσης για ασθενείς με Covid-19. Το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών του Avifavir με συμμετοχή 330 ασθενών συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσαν το RDIF και η ChemRar τη Δευτέρα, αλλά ήδη το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε προσωρινά τη χρήση του φαρμάκου για θεραπεία κατά του κορονοϊού.

"Είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά", δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF, Kirill Dmitriev.

Το RDIF και η ChemRar ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν 60.000 δόσεις του Avifavir σε ρωσικά νοσοκομεία τον Ιούνιο, προωθώντας το ως μια από τις πρώτες θεραπείες κατά του ιού στον κόσμο που θα λάβουν έγκριση. "Το Avifavir είναι το πρώτο ρωσικό φάρμακο κατά της Covid-19 και έχει δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών. Το Avifavir έχει λάβει πιστοποιητικό έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επομένως, το Avifavir έχει γίνει το πρώτο φάρμακο, με βάση το Favipiravir, στον κόσμο που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της Covid-19", αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία από προηγούμενη κλινική δοκιμή του φαρμάκου, το 65% των 40 ασθενών διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό μετά από πέντε ημέρες θεραπείας, όπως ανακοίνωσαν RDIF και ChemRar τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία σημειώνεται ότι έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, με 405.843 κρούσματα συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ ο συνολικός απολογισμός των θανάτων ανέρχεται σε 4.693.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να φιλοξενήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, διεθνή σύνοδο κορυφής στις 4 Ιουνίου με στόχο την αύξηση των διεθνών επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων. Ωστόσο, η συνεργασία στο θέμα των υγειονομικών παροχών βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν κάθε σχέση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μιλώντας για την ανάγκη να μπουν στην άκρη οι πολιτικές διαφορές, ο Dmitriev τόνισε τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας στον αγώνα κατά του κορονοϊού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το RDIF και η ChemRar  πήραν ''μεγάλο ρίσκο'' με το να επενδύσουν στο φάρμακο και τις εγκαταστάσεις παραγωγής πριν λάβουν πρώτα την έγκριση. Επομένως, είπε, η Ρωσία πρέπει να θεωρείται "ως ένας θετικός ''παίκτης'' για τον κόσμο".

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear