Ο ελληνικός τουρισμός θα ξεκινήσει τον Αύγουστο

Ο Ιούλιος θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 04 Ιουνίου 2020

Πολύ χαμηλά, κοντά στο 10-15%, βρίσκονται οι πληρότητες των καταλυμάτων για τον Ιούλιο, ενώ οι όποιες νέες κρατήσεις μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων, αφορούν στο διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, προβλέποντας πως φέτος θα ανοίξουν στην Κρήτη οι μισές μονάδες. 

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

"Ο Ιούλιος θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις κρατήσεις μετά το άνοιγμα των συνόρων και την επανέναρξη των πτήσεων, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταλύματα και να μπορέσουμε φιλοξενήσουμε τον κόσμο" σημειώνει. Όσον αφορά τις κρατήσεις που έχουν γίνει ήδη, κανείς δεν ξέρει, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης, εάν αυτές θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή.

Η ανησυχία των ξενοδόχων για τη φετινή σεζόν είναι έκδηλη σε όλους τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, με τους επιχειρηματίες να υπολογίζουν επί του παρόντος πως μόλις το 30% της περσινής τουριστικής κίνησης θα μπορέσει τελικά να διατηρηθεί, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.

Την ίδια ώρα, οι tour operators ποντάρουν στις χώρες που έχουν διαχειριστεί με καλά αποτελέσματα την επιδημία του κορονοϊο και οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των πακέτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI για την Γερμανία Μάρεκ Άντριστσακ, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κύπρος θα αποτελέσουν τις βασικές αγορές για την φετινή περίοδο, ενώ προγράμματα διακοπών θα υπάρχουν και για την Κροατία και τη Βουλγαρία. Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

Ο τουρισμός ανοίγει στην Ελλάδα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια υπογραμμίζει από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα είναι βασίζεται στη λίστα του EASA. O υπουργός υπενθύμισε ότι η λίστα του EASA καταρτίζεται με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των ευρωπαϊκών αρχών δημόσιας υγείας.

Καμπάνια για την προβολή του Τουρισμού

Σήμερα το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020, ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα. 

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες