Πώς μπορείς να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του George Floyd

Ακόμα και η πιο μικρή κίνηση έχει σημασία.

Γράφει: Esquire Editors 05 Ιουνίου 2020

Πριν από μία εβδομάδα, την περασμένη Δευτέρα, στη Μινεάπολη της Μινεσότα, ένας υπάλληλος καταστήματος κάλεσε την αστυνομία για μια ύποπτη συναλλαγή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν τον George Floyd, έναν μαύρο άνδρα 46 ετών, να κάθεται στο αυτοκίνητό του και τον διέταξαν να βγει έξω. Ένας περαστικός κατέγραψε τη σύλληψη η οποία κατέληξε με τη δολοφονία του Floyd, καθώς ο ένας από τους αστυνομικούς, ο Derek Chauvin, του είχε φράξει την αναπνευστική οδό πιέζοντάς τον με το γόνατο στο λαιμό. "Δεν μπορώ να αναπνεύσω κυρίε” έλεγε ο Floyd ενώ οι περαστικοί φώναζαν και ζητούσαν από τον αστυνομικό να τον αφήσει. Όταν τελικά το έκανε, ο Floyd δεν ανταποκρινόταν. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Ο κόσμος έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αστυνομική βία ενάντια στους μαύρους στις ΗΠΑ. Τα λόγια του Floyd στην κάμερα θυμίζουν εκείνα ενός ακόμα θύματος, του Eric Garner, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του από ασφυξία που προκάλεσαν αστυνομικοί. Πρόσφατα έχασε τη ζωή του ο Ahmaud Arbery, ένας μαύρος άνδρας που πυροβολήθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ και η Breonna Taylor, μία μαύρη γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι από αστυνομικούς. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.

Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις

Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες