VibeAbroad, μία πλατφόρμα που ενώνει ταξιδιώτες και τοπικούς πολιτισμούς

Μία καινοτόμα startup που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2023

Φανταστείτε αν σε κάθε πόλη που επισκέπτεστε υπήρχε ένας φίλος έτοιμος να μοιραστεί τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις ιστορίες του μαζί σας. Αυτό ακριβώς προσφέρει το VibeAbroad, μια καινοτόμα startup που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 η Αφροδίτη-Νεφέλη Χρονοπούλου, η Άννα-Μαρία Πέτρου, η Έλενα Κορακιανίτη και ο Κωνσταντίνος Αρετάκης.

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία. Αποτρέπει τους ταξιδιώτες από τις τουριστικές παγίδες και επιτρέπει την πραγματική σύνδεση με τον τόπο που επισκέπτονται μέσω των ανθρώπων του.

Αξιοποιώντας το μοντέλο της αμοιβαιότητας εντός της κοινότητάς του, το VibeAbroad αποτελεί την επόμενη γενιά του Couchsurfing. Η πλατφόρμα προωθεί την ασφάλεια αξιοποιώντας διάφορες λειτουργίες και εργαλεία, όπως user reviews, emergency button, chat before meet κ.ά., δημιουργώντας μια αλληλοϋποστηριζόμενη κοινότητα. Το πλεονέκτημα της πλατφόρμας έγκειται στην ευκολία του χρήστη να πάει βόλτα με έναν νέο φίλο, παρά να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να φιλοξενήσει ή να ξεναγήσει, όπως συμβαίνει με τους ανταγωνιστές της.

Η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας κυκλοφόρησε σε μορφή ιστότοπου, με τις βασικές λειτουργίες του τελικού προϊόντος, όπως η δημιουργία group ή private chats και events. Σε 24 ώρες, 150 χρήστες εγγράφηκαν οργανικά. Επιπλέον, επικυρώθηκε η αξία του μοντέλου της VibeAbroad, η οποία κέρδισε την τρίτη θέση στο Idea Platform του Capsule T Accelerator.

Καθώς πρόκειται για ένα bootstraped εγχείρημα, οι 4 ιδρυτές είναι περήφανοι που στηρίζονται από την κοινότητα των χρηστών τους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα δωρεάν. Τα έσοδα αναμένεται να προέλθουν από CRM και από sponsored based recommendations (από εστιατόρια, μπαρ, διάφορες δραστηριότητες κτλ.).

Στόχος της VibeAbroad είναι να φτάσει γρήγορα τους 1.000 Έλληνες χρήστες και να επεκταθεί σε πόλεις-κλειδιά του εξωτερικού, δημιουργώντας τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ ταξιδιωτών και ντόπιων. Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά.

"Σε μια εποχή όπου ο κόσμος διψάει για αυθεντικές εμπειρίες, το VibeAbroad είναι εδώ για να καταρρίψει την καθιερωμένη νοοτροπία του ταξιδιού, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις και βαθιές συνδέσεις μέσω της ανταλλαγής πολιτισμών και της αληθινής επαφής με την καθημερινή ζωή των ντόπιων", υπογραμμίζουν οι ιδρυτές του.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Από: Forbes Greece 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Έφυγε από τη ζωή η πολυσχιδής Iris Apfel

"Πιστεύω ότι το στιλ είναι στο DNA μας αλλά χρειάζεται δουλειά", έλεγε η ιέρεια του στυλ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών.

Η εξήγηση του Χάρη Δούκα για τον διορισμό του Παπανδρέου τζούνιορ στον Εθνικό Κήπο

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση που επισημαίνει ότι ο Χάρης Δούκας δεν διόρισε ποτέ Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Ένα τεράστιο πράσινο ανακόντα -το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο- ζει στον Αμαζόνιο

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι υπήρχε μόνον ένα είδος πράσινου ανακόντα στην άγρια φύση, το Eunectes murinus.

Όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αχιλλέα Μπέο

"Είχαμε μια σύντομη συνομιλία με βιντεοκλήση".

Τι ακριβώς συμβαίνει με την ασυλία του Donald Trump;

O πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος θα μπορούσε να δικαστεί πριν από τις εκλογές.

Γραφει Παυλος Κρουστης