Ο Jeff Bezos γίνεται πλουσιότερος κάθε μέρα

Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για τον Mr Amazon. Πάρα πολύ καλά, για την ακρίβεια.

Γράφει: Esquire Editors 13 Ιουλίου 2020

Η τιμή της μετοχής της Amazon, του "γίγαντα" του ηλεκτρονικού εμπορίου που ίδρυσε πριν από 26 χρόνια, το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα, αυξάνοντας και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 1,54 τρισ. δολ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο  Bezos να γίνει ακόμη πλουσιότερος και την Πέμπτη η καθαρή του περιουσία να ανέλθει στο πρωτόγνωρο ύψος των 188,2 δισ. δολ.

Η μετοχή της Amazon είχε μειωθεί 15% τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, από τότε η τιμή της μετοχής ακολουθεί ανοδική πορεία άνω του 80% από τα χαμηλά επίπεδα της 12ης Μαρτίου. Και αυτό γιατί οι καταναλωτές μαζικά στράφηκαν στην Amazon για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους.

Ο Bezos κέρδισε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου τον Ιούλιο του 2017, αν και αυτό κράτησε μόνο λίγες ώρες, αφού η Amazon την ίδια ημέρα κατέγραψε απώλειες. Τον Οκτώβριο του 2017, ο Bezos έφτασε πάλι στην κορυφή μετά τα πολύ δυνατά οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της εταιρείας. Και παρέμεινε εκεί. Μετά έγινε ο πρώτος πολυδισεκατομμυριούχος που εντάχθηκε στη λίστα Forbes 400, τον Οκτώβριο του 2018, με καθαρή περιουσία 160 δισ. δολ. Πιο πριν, ο ιδρυτής της Microsoft και -μετέπειτα- φιλάνθρωπος Bill Gates κατείχε την πρώτη θέση για μεγάλο διάστημα. Τώρα, ο Bezos είναι 70,2 δισ. δολ. πλουσιότερος από τον Gates, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, με περιουσία 110,4 δισ. δολ.

Ο Bezos παραχώρησε το ένα τέταρτο του μεριδίου του στην Amazon στην πρώην σύζυγό του, MacKenzie Bezos, ως μέρος του διαζυγίου τους, το οποίο οριστικοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019. Η MacKenzie Bezos έχει περιουσία 59,8 δισ., αποτελώντας τη δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου. Εάν ο Bezos δεν παραχωρούσε αυτές τις μετοχές, τώρα θα είχε περιουσία περίπου 240 δισ. δολ.

Από τον Απρίλιο, η Amazon και ο Bezos δέχονται δριμεία κριτική επειδή, σύμφωνα με κάποιους υπαλλήλους της εταιρείας, δεν προνόησαν για να εξασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας, εξαιτίας της πανδημίας, στους εργαζομένους. Η εταιρεία και ο Bezos προσπάθησαν με πρωτόκολλα ασφαλείας να ανασκευάσουν αυτές τις κατηγορίες.

Παρ' όλα αυτά, ο Bezos γίνεται πλουσιότερος κάθε μέρα.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear