O Elon Musk μολις έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Έχουμε βαρεθεί να το γράφουμε: για τον Νοτιοαφρικανό entrepreneur sky is the limit.

Γράφει: Esquire Editors 24 Νοεμβρίου 2020

H αύξηση στην αξία της μετοχής της Tesla, ώθησε τον CEO, Elon Musk, στο Νο 2 της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, πάνω από τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

Σύμφωνα με τον δείκτη των Δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το Bloomberg, η άνοδος της μετοχής της Tesla κατά 6,58%, οδήγησε την περιουσία του Musk στα 127,9 δισ. δολάρια.

Είναι πιθανό η περιουσία του Musk να αυξηθεί σημαντικά δεδομένου ότι η μετοχή της Tesla θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 των assets του επιχειρηματία.

Ο Musk ξεκίνησε το έτος 2020 ως ο 35ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά τώρα ξεπέρασε τον Bill Gates, o οποίος διαθέτει "μόλις" 127,7 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gates δεν είναι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και στην πραγματικότητα θα είχε πολύ μεγαλύτερη περιουσία εάν δεν είχε δωρίσει 26 δισ. στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates από το 2006.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης