To Brexit επηρεάζει (και) τις business

Οι πρακτικές επιπτώσεις που φέρνει το Brexit στις βρετανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιανουαρίου 2021

Η συζήτηση για το ποιες θα ήταν οι συνέπειες της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να απασχολούσε νωρίτερα από τη στιγμή που ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προκήρυξε δημοψήφισμα για αυτό που έγινε γνωστό ως Brexit το 2015.

Τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειψε επίσημα την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο, οι συνέπειες αυτής της ιστορικής απόφασης δεν είναι πλέον θέμα θεωρητικής συζήτησης, αλλά μια καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια επιχειρήσεις και ηγέτες επιχειρήσεων.

Το Forbes παρακολουθεί τις ειδήσεις γύρω από τις πρακτικές επιπτώσεις του Brexit στις βρετανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Οι ιστοσελίδες του Ην. Βασιλείου χάνουν την πρόσβαση στο Domain ".eu"

Περίπου 81.000 ιστοσελίδες με domain .eu έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν αυτό το μητρώο. Ο ιστότοπος Leave.eu, ο οποίος έκανε εκστρατεία υπέρ του Brexit, έχει μεταβιβάσει την κυριότητα του domain του σε κάτοικο εκτός Ην. Βασιλείου προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.

Βρετανική κατασκευάστρια σελών αναστέλλει προσωρινά τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Brooks England παράγει σέλες ποδηλάτων από το εργοστάσιό της στο Smethwick, West Midlands, από το 1882 - αλλά από την 1η Ιανουαρίου, έχει αναστείλει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεδομένου ότι από το 2002 ανήκει σε μια ιταλική εταιρεία, όλα τα προϊόντα της διέρχονται από το ιταλικό κέντρο εφοδιασμού προτού αποσταλούν σε όλο τον κόσμο, και το νέο φορολογικό καθεστώς για τους εξαγωγείς προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει τόσο τη γραφειοκρατία που οι εταιρείες το βρίσκουν δύσκολο -ή ζημιογόνο- να αντεπεξέλθουν.

Μεγάλα εμπόδια για τις μικρές επιχειρήσεις

Οι νέοι κανόνες σχετικά με το εμπόριο έρχονται σε μια πιεστική στιγμή για τις μικρές επιχειρήσεις που είχαν ήδη αναγκαστεί να προσαρμοστούν στα κυβερνητικά lockdowns - αλλά ενώ οι επιχειρήσεις με έδρα την ΕΕ μπορούν απλώς να αποφασίσουν, τουλάχιστον για την ώρα, να αποφύγουν τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν την πιο δύσκολη επιλογή παραίτησης από μια αγορά τόσο μεγάλη όσο η ΕΕ. Η κυβέρνηση και οι επαγγελματικές οργανώσεις μπορούν να παράσχουν υποστήριξη για την εξοικείωση με τους νέους κανονισμούς.

Εκκρεμεί μια ακόμη προθεσμία

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ δεν είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ του Brexit όσον αφορά το εμπόριο ενέργειας. Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, και οι δύο πλευρές πρέπει να αναπτύξουν νέες "εμπορικές ρυθμίσεις" που θα διέπουν το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που λαμβάνει χώρα μέσω διασυνδέσεων κάτω από τη Μάγχη. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καθαρός εισαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζοντας περίπου το 10% των αναγκών του μέσω διασυνδέσεων που με τη Γαλλία και άλλα κράτη της ΕΕ.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι γερμανικές εκλογές και η μάχη των αναποφάσιστων

Προηγείται το SPD, αλλά CDU/CSU αυξάνουν τα ποσοστά τους.

Κορονοϊός: 2.046 νέα κρούσματα

Σήμερα Παρασκευή, από τους 331 διασωληνωμένους οι 298 (90,03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 33 (9,97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πώς εξηγείται η ᾽μεταστροφή᾽ της efood

Η σχετική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα.

Οι διαφορές των εμβολίων mRNA

Η προτεραιοποίηση του υγειονομικού προσωπικού για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού έδωσε τη δυνατότητα της αξιολόγησης των νέων εμβολίων σε πραγματικές συνθήκες.

Τα ακίνητα με την περισσότερη ζήτηση αυτήν τη στιγμή

Ακίνητα μέχρι 250.000 ευρώ με υψηλές αποδόσεις και αξία μεταπώλησης.

Κορονοϊός: 2.125 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 2.125 νέα κρούσματα, 31 θανάτους και 331 διασωληνωμένους.