O Jeff Bezos συναντά τον James Bond

Η Amazon εξαγόρασε την MGM με 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 27 Μαΐου 2021

Η Amazon, αυτός ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου που έχτισε από το μηδέν ο Jeff Bezos, μόλις χθες, 26 Μαΐου, συμφώνησε στη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει στον τομέα της ψυχαγωγίας μέχρι αυτή τη στιγμή. Απέκτησε την εταιρεία κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου MGM προς 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κόντρα στο Netflix και την Disney Plus

Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό μεταφράζεται στο ότι η Amazon αποκτάει άμεση πρόσβαση σε μία βιβλιοθήκη που υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, περίπου 4.000 ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικού περιεχομένου.

Η εν λόγω εξαγορά, αναμένεται να προσελκύσει στην Amazon ακόμα περισσότερους συνδρομητές διατεθειμένους να ξοδέψουν τα χρήματά τους στην Prime Video υπηρεσία της, που πλέον θα ανταγωνίζεται με πιο προνομιακούς όρους το Netflix και την Disney Plus.

Τι περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη της MGM

Η MGM είναι κυρίως γνωστή ως το μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο του Hollywood που βρίσκεται πίσω από τις σειρές ταινιών με ήρωα τον James Bond και τον Rocky. Παρόλα αυτά, στο "παλμαρέ" της μετράει μία ευρεία γκάμα κλασικών φιλμ, π.χ. τους αξεπέραστους Δώδεκα Ένορκους του 1957, σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές-φαινόμενα (δες The Handmaid’s Tale) και προγράμματα όπως το The Voice και το Shark Tank.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon, η #1 πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου θα παρέχει στους πελάτες της μεγαλύτερη πρόσβαση στα έργα της MGM και θα "ενισχύσει" το στούντιο έτσι ώστε να συνεχίσει να παράγει την υψηλής ποιότητας και σπουδαία μυθοπλασία του.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Amazon στον χώρο του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου, μέχρι αυτή τη στιγμή, ήταν σχετικά μικρή αν αναλογιστεί κανείς τα οικονομικά μεγέθη της "αυτοκρατορίας" του Jeff Bezos, παρότι ξόδευε ήδη δισεκατομμύρια, σε ετήσια βάση, για αυτούς τους σκοπούς.

Κερδισμένοι οι συνδρομητές του Amazon Prime Video

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των συνδρομητών του Amazon Prime χρησιμοποιεί τη δωρεάν πλατφόρμα streaming που συμπεριλαμβάνεται στη συνδρομή του. Πιο συγκεκριμένα, από τους πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές του, περισσότεροι από 175 εκατομμύρια στρίμαραν κάποια στιγμή βίντεο μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Η προσθήκη στην πλατφόρμα χιλιάδων ακόμα φιλμ και τηλεοπτικών προγραμμάτων, δεν μπορεί παρά να εκτινάξει και τους δύο αυτούς αριθμούς.

Για την ιστορία ή μάλλον για να βάλουμε τα πράγματα στο ιστορικό τους συγκείμενο, η εξαγορά της MGM γίνεται κατά τη διάρκεια μίας περιόδου αναδιαρθρώσεων στο Hollywood, καθώς οι εταιρείες επιχειρούν να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες περιεχομένου τους για να ανταγωνιστούν το Netflix και την Disney Plus.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H 'Μεγάλη Παραίτηση' στην Ελλάδα

Είναι υπαρκτό το φαινόμενο εδώ ή μήπως ο όρος αποδίδεται καταχρηστικά σε προϋπάρχοντα ενδογενή προβλήματα της ελληνικής αγοράς;

Κορονοϊός: 15.869 νέα κρούσματα και 14 θάνατοι σήμερα

Κορονοϊός: 15.869 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι - Ξανά πάνω από 3.000 οι επαναλοιμώξεις.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που οι Ρώσοι εγκατέλειψαν το Φιδονήσι

Το νησί είχε καταληφθεί από την Σοβιετική Ένωση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γιατί μπορεί να φθάσουν τις 30.000 τα ημερήσια κρούσματα τον Ιούλιο

Πότε εκτιμούν οι ειδικοί ότι αναμένεται κορύφωση του 6ου κύματος κορονοϊού.

Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο R.Kelly

Είχε κριθεί ένοχος τον Σεπτέμβριο του 2021 από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική εκμετάλλευση.