To Bitcoin παίρνει τα πάνω του μετά από νέα δήλωση του Elon Musk

Άνοδος 10% μετά τη δήλωση Musk πως η Tesla θα μπορούσε να το ξαναδεχτεί.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουνίου 2021

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε την Κυριακή το απόγευμα μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla πως η εταιρεία θα μπορούσε στο μέλλον να δεχτεί ξανά συναλλαγές σε bitcoin. 

Συγκεκριμένα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk, έφτασε να καταγράφει άνοδος έως και 10,2% και διαμορφώθηκε στα 38.903 δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC, το bitcoin από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% ωστόσο παραμένει ακόμα μακριά από το υψηλό όλων των εποχών, τα 64.829,14 δολάρια, που κατέγραψε τον Απρίλιο. 

Αυτά τα κέρδη προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Μάσκ την Κυριακή ότι η Τesla θα επιτρέψει συναλλαγές με bitcoin "όταν υπάρχει η επιβεβαίωση περί καθαρής ενέργειας με θετική μελλοντική τάση". 

Υπενθυμίζεται πως η Tesla διέκοψε τις αγορές αυτοκινήτων με bitcoin στα μέσα του Μαΐου επικαλούμενη ανησυχίες για τις κλιματικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να τροφοδοτήσεις τους υπολογιστές. Συγκεκριμένα η εξόρυξη bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες όπως η Φινλανδία και το Βέλγιο σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανάλωσης Ενέργειας Bitcoin του Cambridge. 

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια "εξαφανίστηκαν" από την αγορά κρυπτογράφησης μετά την ανακοίνωση του Musk τον Μάιο σχετικά με την απόφαση της Tesla να σταματήσει να δέχεται bitcoin.

Άλλα tweets του Mask έχουν επίσης συνδεθεί με κινήσεις στο χρηματιστήριο όπως αυτά που είχαν να κάνουν με την GameStop αλλά και τον επενδυτή του τραγουδιού "Baby Shark".

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.