Branson Vs. Musk Vs. Bezos: Μία διαστημική κούρσα δισεκατομμυρίων

Ο διαστημικός τουρισμός και η επικείμενη σκληρή αναμέτρηση μεταξύ των Branson, Musk και Bezos.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουνίου 2021

Η μετοχή της Virgin Galactic, της επιχείρησης διαστημικού τουρισμού του δισεκατομμυριούχου Sir Richard Branson, αυξήθηκε περισσότερο από 20% την Παρασκευή αφού η εταιρεία δήλωσε ότι έλαβε την άδεια που χρειάζεται για να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αυξάνει την πίεση στους αντιπάλους της στον αναδυόμενο διαστημικό τουρισμό και μας προετοιμάζει για μια σκληρή αναμέτρηση στον τομέα μεταξύ των Branson, του Elon Musk και του Jeff Bezos.

Τα γεγονότα

-Η μετοχή της Virgin Galactic αυξήθηκε πάνω από 20% μετά την ανακοίνωση πως έλαβε την άδεια από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (US Federal Aviation Administration) να μεταφέρει επιβάτες στα διαστημικά ταξίδια.

-Πλέον ο Branson βρίσκεται πολύ κοντά στο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για εμπορικά ταξίδια στο διάστημα.

-Η Galactic ετοιμάζει την πρώτη πλήρως επανδρωμένη διαστημική πτήση της αυτό το καλοκαίρι, κίνηση με την οποία ο Branson θα ξεπεράσει τον Bezos στην κούρσα για το διάστημα.

-Ο Bezos, μέσω της δικής του Blue Origin, θα συμμετάσχει στη διαστημική πτήση που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου.

Ιστορικό

Οι υποσχέσεις του Branson για επανδρωμένα εμπορικά ταξίδια στο διάστημα κυκλοφορούν εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς συνεχώς βρισκόταν αντιμέτωπος με πλήθος δυσκολιών και εμποδίων. Πλέον, ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από τη Virgin Galactic. Η πολυπόθητη άδεια ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς ανάβει η κόντρα με τη SpaceX του Musk και την Blue Origin του Bezos.

Τι αναμένουμε

Η Virgin Galactic δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία πτήσης, αλλά πιστεύεται ότι θα είναι πριν από την 20ή Ιουλίου του Bezos, ο οποίος με τη σειρά του προηγείται του Musk που έχει προγραμματίσει μια πτήση της SpaceX στα τέλη του 2021.

600

Τόσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πετάξουν με την πτήση της Virgin Galactic, η οποία θα απογειωθεί από το Νέο Μεξικό. Το εισιτήριο κοστίζει 250.000 δολ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.