Arnault, Bezos, Musk ή μήπως Bruce Wayne; Ποιος είναι ο πλουσιότερος όλων

Κάναμε ένα crash test μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας και το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και κόντρα σε ό,τι συνεχίζουν να πιστεύουν οι πολλοί, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο τον καλό, τον χιλιομπαλωμένο, τον "πραγματικό", δεν είναι ούτε ο Jeff Bezos, ούτε ο Elon Musk, αλλά ο Bernard Arnault που στη φωτογραφία (πάνω) ποζάρει με τον Takashi Murakami. Αν όμως ήταν αληθινοί, με σάρκα, οστά και αίμα, ο T'Challa ή ο Tony Stark της Marvel και ο Bruce Wayne της DC, μήπως θα τα έχανε τα πρωτεία του ο μεγιστάνας του ομίλου LVMH;

Η περίπτωση του Bernard Arnault

Όπως έχουμε ήδη γράψει σε παλαιότερο άρθρο που μπορείς να διαβάσεις με ένα κλικ εδώ, με περιουσία που ανέρχεται στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Bernard Arnault αποτελεί πλέον τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, προσπερνώντας τον Jeff Bezos κατά 300 εκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Elon Musk με περιουσία που υπολογίζεται στα 147,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

> Διάβασε ακόμα: Πώς έγινε Μίδας ο Bernard Arnault

Τι γίνεται στον κόσμο των graphic novels

Στο σύμπαν της Marvel και της της DC Comics οι πιο πλούσιοι του πλανήτη είναι ο T'Challa, ο Bruce Wayne και ο Tony Stark. Ο ένας είναι βασιλιάς και οι άλλοι δύο ηγούνται των δικών τους φαντασιακών εταιρειών οι οποίες τους βοήθησαν να αναπτύξουν την ταυτότητά τους ως υπερήρωες. Μάλιστα και προς τιμήν τους, μάλλον πέτυχαν στον επιχειρηματικό κόσμο χωρίς να χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους για να κατατροπώσουν τους ανταγωνιστές τους, ό,τι κι αν ήταν αυτοί: Ραδιενεργοί εξωγήινοι, μεταλλαγμένοι τύποι ή θεοί.

Πραγματικά Vs Μυθοπλαστικά πλούτη 

Και οι τρεις πιο πλούσιοι του χάρτινου και κινηματογραφικού κόσμου, καθώς είναι αποκυήματα της φαντασίας του ανθρώπινου νου, προικίστηκαν κατά βούληση από τους δημιουργούς τους με δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαια, καθότι επινοήθηκαν σε καιρούς αλλοτινούς, στο χαρτοφυλάκιό τους δεν διαθέτουν ούτε luxury brands όπως η Louis Vuitton, αλλά ούτε και εταιρείες όπως η Amazon ή η Tesla.

Arnault, Bezos, Musk ή μήπως Bruce Wayne; Ποιος είναι ο πλουσιότερος όλωνGetty Images

Ο Bruce Wayne αποτελεί τον μοναδικό κληρονόμο μίας οικογενειακής επιχείρησης και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου των κόμικς. Ως CEO της Wayne Enterprises που έχει για βάση της την Gotham City, τα έσοδά του ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση, ενώ αυτά του Tony Stark, που είναι CEO των Stark Industries με έδρα το Angels, είναι περίπου 970 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαν φοιτητές οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Λεχάι στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ και τα συμπεράσματά της που δημοσιεύτηκαν στο Forbes,  η περιουσία του Wayne υπολογίστηκε στα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ λιγότερα από αυτά του Arnault, ενώ του T'Challa, του βασιλιά της προηγμένης τεχνολογικά Wakanda που είναι και ο πλουσιότερος όλων στα 91 δισεκατομμύρια, ούτε τα μισά, δηλαδή, από αυτά του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πραγματικό κόσμο.

Η πραγματικότητα υπερβαίνει τη φαντασία

Συμπέρασμα; Παρότι ο Batman, ο Iron Man και ο Black Panther πλάσθηκαν από τους δημιουργούς τους υπό τη σκέψη του ότι θα ήταν από τους πιο πλούσιους υπερήρωες του κόσμου, η πραγματικότητα κατέληξε -για μία ακόμα φορά- να υπερβεί τη φαντασία. 

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά του Black Panther

Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι ο Arnault, ο Bezos και ο Musk να ράψουν τις δικές τους στολές υπερήρωα και να συστήσουν τη δική τους ομάδα των Εκδικητών. Ράφτες έχουν στη δούλεψή τους, το ίδιο και διαστημόπλοια, τίποτα δεν τους λείπει παρεκτός από τις υπερδυνάμεις. Αλλά, που ξέρεις; Εκεί που οι δύο τελευταίοι ταξιδεύουν στο διάστημα μπορεί να τους χτυπήσει κανένας μετεωρίτης και να έχουμε τρεχάματα...

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear