Πρωταθλήτρια και στο Airbnb η Ελλάδα τον Αύγουστο

Έκρηξη και στις κρατήσεις Airbnb έφερε ο Αύγουστος.

22 Αυγούστου 2022

Ο επιδόσεις του τουρισμού φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα στοιχεία της εταιρείας AirDNA για τη χώρα μας τον Αύγουστο όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb επιβεβαιώνουν την έκρηξη των αφίξεων, αλλά και το κλείσιμο της ψαλίδας συγκριτικά με το 2019, τη χρονιά ρεκόρ για τα τουριστικά έσοδα (ξεπέρασαν τα 18 δισεκατομμύρια).

Τα δεδομένα δείχνουν πως η Ελλάδα έρχεται τρίτη κατά σειρά στη προορισμούς που καταγράφουν τις περισσότερες κρατήσεις στα καταλύματα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση, ενώ η άνοδος για τον Αύγουστο σε σχέση με τη χρονιά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας φτάνει το 18,7%.

Πρώτη έρχεται η Γερμανία που για το μήνα που διανύουμε καταγράφει άνοδο των κρατήσεων 24,8% έναντι του 2019 και δεύτερο το Βέλγιο με 19,3% αύξηση. Μετά την Ελλάδα έρχεται η Αυστρία με αύξηση 17% και τις τρεις τελευταίες καταλαμβάνουν Γαλλία, Πολωνία και η Ελβετία με άνοδο 15%μ 6,2% και 4% αντίστοιχα.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση σε επίπεδο κρατήσεων από ξένους ταξιδιώτες κατά 116,5% σε ετήσια βάση. Τον Αύγουστο επίσης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, αυξημένες σε ποσοστό 3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, με μέση τιμή στα 230 ευρώ. Τα Χανιά, η Κως, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα είναι οι προορισμοί με την υψηλότερη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτό το μήνα.

Τα στοιχεία για τον Αύγουστο στις κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης έρχονται σε συνέχεια ενός πολύ δυνατού καλοκαιριού για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μεγαλύτερη άνοδο στη ζήτηση σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου AirBnb στην Ευρώπη είχε η Ελλάδα τον Ιούνιο έναντι του Ιουνίου του 2019.  H Ελλάδα ήταν επίσης δεύτερη σε αύξηση κρατήσεων για βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτό το καλοκαίρι με ποσοστό 26,8%, σε σχέση με το 2019.

Σε σύγκριση με το 2019, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία πέτυχαν τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζήτηση, συγκεντρώνοντας αντίστοιχα 27,2%, 26,1% και 17,5% περισσότερες διανυκτερεύσεις  σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εξάμηνο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 360,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 329,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 84,9% και το 94,7% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ μπήκαν στο τουριστικό καλάθι μόνο τον Ιούνιο (60 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με το 2019), από 806 εκατομμύρια πέρσι και μόλις 83 εκατομμύρια το 2020. 

Στο εξάμηνο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις φτάνουν ήδη τα 5,1 δισεκατομμύρια, από 1,2 δις. πέρσι και 733 εκατομμύρια το 2020.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear