Πρωταθλήτρια και στο Airbnb η Ελλάδα τον Αύγουστο
Έκρηξη και στις κρατήσεις Airbnb έφερε ο Αύγουστος.
Ο επιδόσεις του τουρισμού φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα στοιχεία της εταιρείας AirDNA για τη χώρα μας τον Αύγουστο όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb επιβεβαιώνουν την έκρηξη των αφίξεων, αλλά και το κλείσιμο της ψαλίδας συγκριτικά με το 2019, τη χρονιά ρεκόρ για τα τουριστικά έσοδα (ξεπέρασαν τα 18 δισεκατομμύρια).
Τα δεδομένα δείχνουν πως η Ελλάδα έρχεται τρίτη κατά σειρά στη προορισμούς που καταγράφουν τις περισσότερες κρατήσεις στα καταλύματα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση, ενώ η άνοδος για τον Αύγουστο σε σχέση με τη χρονιά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας φτάνει το 18,7%.
Πρώτη έρχεται η Γερμανία που για το μήνα που διανύουμε καταγράφει άνοδο των κρατήσεων 24,8% έναντι του 2019 και δεύτερο το Βέλγιο με 19,3% αύξηση. Μετά την Ελλάδα έρχεται η Αυστρία με αύξηση 17% και τις τρεις τελευταίες καταλαμβάνουν Γαλλία, Πολωνία και η Ελβετία με άνοδο 15%μ 6,2% και 4% αντίστοιχα.
Για το δεύτερο τρίμηνο, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση σε επίπεδο κρατήσεων από ξένους ταξιδιώτες κατά 116,5% σε ετήσια βάση. Τον Αύγουστο επίσης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, αυξημένες σε ποσοστό 3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, με μέση τιμή στα 230 ευρώ. Τα Χανιά, η Κως, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα είναι οι προορισμοί με την υψηλότερη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτό το μήνα.
Τα στοιχεία για τον Αύγουστο στις κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης έρχονται σε συνέχεια ενός πολύ δυνατού καλοκαιριού για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μεγαλύτερη άνοδο στη ζήτηση σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου AirBnb στην Ευρώπη είχε η Ελλάδα τον Ιούνιο έναντι του Ιουνίου του 2019. H Ελλάδα ήταν επίσης δεύτερη σε αύξηση κρατήσεων για βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτό το καλοκαίρι με ποσοστό 26,8%, σε σχέση με το 2019.
Σε σύγκριση με το 2019, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία πέτυχαν τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζήτηση, συγκεντρώνοντας αντίστοιχα 27,2%, 26,1% και 17,5% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εξάμηνο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 360,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 329,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 84,9% και το 94,7% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ μπήκαν στο τουριστικό καλάθι μόνο τον Ιούνιο (60 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με το 2019), από 806 εκατομμύρια πέρσι και μόλις 83 εκατομμύρια το 2020.
Στο εξάμηνο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις φτάνουν ήδη τα 5,1 δισεκατομμύρια, από 1,2 δις. πέρσι και 733 εκατομμύρια το 2020.
Πηγή: Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Γιατί έχει γίνει viral o πρωθυπουργός του Καναδά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά μίλησε στο Νταβός με τρόπο που σπάνια ακούμε από εν ενεργεία ηγέτες. Μια ομιλία που έσπασε τη διπλωματική ρουτίνα και άνοιξε δύσκολες συζητήσεις.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΜία πρώτη ματιά στο νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων της Allwyn
Μοντέρνα καταστήματα, συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά οικεία διάδραση και περιβάλλον επιφυλάσσει η μετάβαση του δικτύου ΟΠΑΠ και PLAY στην εποχή της Allwyn.
Τι κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον του Τραμπ για τη Γροιλανδία
Γιατί ο Τραμπ θέλει οπωσδήποτε την Γροιλανδία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εμμονική απαίτηση.
Καρυστιανού και αμβλώσεις: 30 από τα πιο δημοφιλή σχόλια στα social media
Ήταν αναμενόμενο να γίνει χαμός με την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή.
Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι οι αμβλώσεις αποτελούν θέμα δημόσιας διαβούλευσης
Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα.