Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αυτήν τη στιγμή

Συνήθεις ύποπτοι και μερικά ονόματα που ήρθε η ώρα να μάθεις καλύτερα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Φεβρουαρίου 2023

Το περιοδικό Forbes επικαιροποίησε τη λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και τα πράγματα έχουν αλλάξει από όταν οι Jeff Bezos και Elon Musk κοντραροχτυπιούνταν για την πρωτιά. Δύο πράγματα έχουν μείνει ίδια: Η πρώτη 10άδα δυστυχώς αποτελείται και πάλι μόνον από άνδρες, όπως επίσης, η κορυφή ανήκει στον ίδιο άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Φεβρουαρίου, όταν ενημερώθηκε η εν λόγω λίστα, πρώτος σε πλούτη εξακολουθεί να είναι ο Bernard Arnault, ιδιοκτήτης της LVMH. Η άνοδός του στο 2022 ήταν τέτοια που η περιουσία του έφτασε τα 213 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σηματοδότησε επίσης, την πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες κατά την οποία ο πρωτοπόρος δεν προέρχεται από τον χώρο της τεχνολογίας.

Μάλιστα, υπάρχουν ονόματα του κλάδου που εξαφανίστηκαν από την πρώτη δεκάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, ο οποίος από τρίτος πλουσιότερος το 2020 και ένας από τους οκτώ που η περιουσία τους ξεπερνούσε τα 100 δισ. δολάρια το 2021, βρέθηκε στην 23η θέση με περίπου 58 δισεκατομμύρια.

Στο μεταξύ, πρέπει να πάμε στη 12η θέση, για να βρούμε γυναίκα στη λίστα. Πρόκειται για τη Francoise Bettencourt Meyers, της L'Oreal, με περιουσία που ανέρχεται 81,2 δισ. δολάρια, δεν απέχει δηλαδή πολύ από τα 82 του Sergey Brin.

Παρακάτω βρίσκεις τη λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του Φεβρουαρίου του 2023, όπως τους καταγράφει το Forbes.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

  1. Bernard Arnault - 213,7 δισεκατομμύρια
  2. Elon Musk - 178,3 δισεκατομμύρια
  3. Jeff Bezos - 126,3 δισεκατομμύρια
  4. Larry Ellison - 111,9 δισεκατομμύρια
  5. Warren Buffett - 108,5 δισεκατομμύρια
  6. Bill Gates - 104,5 δισεκατομμύρια
  7. Carlos Slim Helu - 91,7 δισεκατομμύρια
  8. Larry Page - 85,8 δισεκατομμύρια
  9. Mukesh Ambani - 83,7 δισεκατομμύρια
  10. Sergey Brin - 82,2 δισεκατομμύρια

Τα ονόματα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα, διότι, όπως εξηγεί το αμερικανικό περιοδικό, οι περιουσίες τους εξαρτώνται από τις μετοχές των εταιρειών τους ή άλλες επενδύσεις, και οι τιμές αυτές αλλάζουν κάθε μέρα. Για παράδειγμα, ο Zuckerberg έχει κερδίσει φέτος 12,4 δισεκατομμύρια, τα περισσότερα από όλους τους δισεκατομμυριούχους, ενώ ο Slim έχει χάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Στην περίπτωση του Ινδού επιχειρηματία Ambani (ένας από τους τρεις που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα και δεν είναι Αμερικανός) η απώλεια φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια.

Όμως ένα πράγμα φαίνεται ξεκάθαρο. Αυτοί οι άνδρες είναι εκείνοι που θα κυριαρχήσουν στην κατάταξη τους επόμενους μήνες, και φαίνεται δύσκολο για οποιονδήποτε να πάρει το στέμμα από τον Arnault. Η Amazon έχει σημειώσει μεγάλα κέρδη, αλλά ο Bezos λείπει και ξοδεύει τα χρήματά του στα διαστημικά ταξίδια, ενώ ο Musk έχει ακόμα πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά με το Twitter και την Tesla για να ανέβει τους επόμενους μήνες. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.