O Jeff Bezos ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη

Αν τα καταφέρει, η περιουσία του θα αξίζει όσο το ΑΕΠ 176 χωρών μαζί.

Ο CEO της Amazon έχει προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 138 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το Bloomberg είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αν ο Jeff Bezos συνεχίσει σε αυτούς τους εξωφρενικούς ρυθμούς δε θα είναι καθόλου απίθανο ή παράξενο να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος της σύγχρονης ιστορίας μέσα στο 2026.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, στον οποίο ανήκει το 11% των μετοχών της Amazon, είναι ο πλουσιότερος κροίσος της Γης από το 2017 έως σήμερα. Εκείνο, όμως, που ξαφνιάζει είναι ότι υπήρξε ένας από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους που δεν έχει χάσει -μέχρι στιγμής- χρήματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου. Αντίθετα, η Amazon παρουσίασε κέρδη 75,5 δισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2020, ενώ εκείνος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά συνολικά 24 δισ. δολάρια.

O Jeff Bezos ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη

Σε άλλες πρωτιές τώρα, ο Mr. Amazon ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων. Ένα επίτευγμα, όμως, που θα φαντάζει μικρό σε περίπτωση που καταφέρει να συγκεντρώσει ένα 1 τρισ. δολάρια στα χέρια του. Η πρόσφατη ανάλυση που επιχείρησε το Comparisun, ύστερα από προσεκτική μελέτη των πιο πλούσιων εταιρειών και ανθρώπων του φτωχού μας πλανήτη, δείχνει πάντως ότι βρίσκεται στην τροχιά για να καταφέρει.


Η προσωπική περιουσία του Bezos (138 δισ. δολαρια) αυτήν τη στιγμή δεν απέχει και πάρα πολύ από το ελληνικό ΑΕΠ (218 δισ. δολάρια).


Όλα αυτά τώρα μοιάζουν με απλούς αριθμούς, αφού τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν. Αν , όμως, επισκεφτείς τη σελίδα όπου εμφανίζονται όλα τα Α.Ε.Π (GDP) των χωρών παγκοσμίως θα υποστείς ένα μικρό σοκ. Καταρχάς, ήδη η προσωπική περιουσία του Bezos (138 δισ. δολαρια) δεν απέχει και πάρα πολύ από το ελληνικό ΑΕΠ (218 δισ. δολάρια). Οι προβλέψεις που θέλουν τον Mr. Amazon τρισεκατομμυριούχο το 2026 είναι ακόμα πιο σοκαριστικές: Αν τα καταφέρει, ο πλούτος του θα είναι περισσότερος από το συνολικό ΑΕΠ 176 χωρών ή αλλιώς 3,4 δισ. ανθρώπων. Ο μυθικός Κροίσος θα μοιάζει μπροστά του με "φτωχαδάκι".

Οι συγκρίσεις με τους καθημερινούς ανθρώπους και τις διαφορές που έχουν οι δικές τους οικονομικές δυνατότητες σε σχέση με τον Jeff Bezos θα μπορούσαν να συνεχιστούν επ' άπεριο ή πιο απλά όπως το έθεσε το Business Insider: "Ο Bezos είναι τόσο πλούσιος που η κίνηση ενός μέσου Αμερικανού πολίτη να ξοδέψει 1 δολάρια αντιστοιχεί στο να ξοδέψει αντίστοιχα ο CEO της Amazon 1,3 εκ. δολάρια". Δυστυχώς, όλες αυτές οι πρωτιές δε συνδυάζονται και με την καλύτερη εικόρα προς τα έξω, αφού οι φωνές από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Amazon κάνουν λόγο για συνθήκες εργασίας που δεν είναι ακριβώς ασφαλής ενώ όλος ο υπόλοιπος επιχειρηματικός κόσμος φοβάται ότι αργά η γρήγορα το "τέρας" που δημιούργησε ο Jeff Bezos θα τον καταπιεί μέσα από τις εξαγορές.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ύφεση δείχνουν και πάλι τα σήματα από τις 'φούσκες'

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ύφεση φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζαμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι επιπτώσεις των δικαστικών περιπετειών του Donald Trump

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις έρευνες του FBI για τον Donald Trump.

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

H στρατηγική διάβρωσης των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απομάκρυνε το 1/3 των δυνάμεών του από τα ανατολικά και το Κίεβο επιτίθεται στα αδύναμα σημεία.