Ο Donald Trump φεύγει αλλά υπόσχεται να επιστρέψει

Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει.

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο επιβαίνοντας στο Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών που είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με τη σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα "πολλά επιτεύγματά" του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια "αγαπά τον αμερικανικό λαό".

Στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκινά μια νέα εποχή στις 19:00 ώρα Ελλάδος, όταν και θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας ο Τζο Μπάιντεν, μια τελετή που θα σηματοδοτήσει και επισήμως το τέλος της πολυτάραχης εποχής της προεδρίας Τραμπ.

"Θα επιστρέψω με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο"

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε για τη Βάση Άντριους στο Μέριλαντ. Από εκεί παραχώρησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του μπροστά στους υποστηρικτές του. Από την ομιλία έλειπαν επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Kατά την διάρκεια σύντομης ομιλίας του στην Βάση Αντριους, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα "τέσσερα καταπληκτικά χρόνια" που πέρασε τον Λευκό Οίκο. "Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή.

Αν και ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. Παρόντα, τα μέλη της οικογένειάς του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε για τελευταία φορά στο Air Force One υπό τους ήχους του τραγουδιού "My Way" του Φρανκ Σινάτρα. Με το προεδρικό αεροπλάνο θα μεταβεί στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου θα παραμείνει για την επόμενο διάστημα και όπως έχει κάνει γνωστό ο ίδιος τις πρώτες ημέρες του θα τις περάσει παίζοντας... γκολφ. Συνεπώς θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Ουάσινγκτον, όταν ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.